Hopp til innhold

NRK Svarer: Har du spørsmål om bunad?

17. mai er bare en dag unna og festantrekket skal fram. Har du spørsmål om bunad? Vi har samlet noen eksperter som kan svare.

Nærbilde av halspartiet på en kvinne i bunad. Man ser en brodert skjorte, en liten sølje og et silketørkle i halsen. Blondt hår faller ned på hver side av halsen.

Bunaden er et favorittplagg 17. mai.

Foto: William Jobling / NRK

Er det greit å gå med joggesko til bunaden? Hvordan får jeg søljene skinnende og blanke? Hvilken vei skal mansjettknappene festes? Her kan du spørre om alt du lurer på om bunad.

NRK Svarer om bunad er nå stengt, men du kan lese alle spørsmålene og svarene nederst i saken.

Her er ett av spørsmålene vi har fått inn, og svaret på det:

Helena Halten spør:

«Hei! Er det virkelig ikke lov med solbriller til bunad?».

Malin Gaden, journalist, MinMote:

«Hei! Det er nok noen som vil si at man kan la solbrillene ligge, men hvis solsteika står midt i fleisen, så mener jeg man heller skal tenke på synet enn stilen!

Og så kan man jo selvfølgelig velge et par solbriller som ikke gjør så altfor mye ut av seg. Kanskje spare de raske brillene til treningsturen?».

Hun får støtte av Barbro Tronhuus Storlien, bunadstilvirker og styreleder i Norges Husflidslag, som sier følgende om solbriller og bunad:

«Hei Helena. Jeg vet ikke hvor du har lest at det ikke er lov med solbriller, men jeg kan i hvert fall forsikre deg om at det ikke finnes noe forbud noe sted om bruk av solbriller. Eller sminke for den saks skyld».

Disse ekspertene svarte på spørsmål fra klokka 12-18.00:

Hvis du bare vil ha gode råd om hvordan du stryker bunadsskjorta, se gjerne denne videoen:

17. mai nærmar seg, og er du ein av dei som gruar deg til å stryke skjorta? Fortvil ikkje, her er ekspertens heitaste tips.

17. mai nærmer seg. Er du en av de som gruer deg til å stryke skjorta? Fortvil ikke, her er ekspertens heteste tips.

Her kan du lese alle spørsmålene som kom inn.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ