NRK fikk digital-pris for Syria-reportasje

Korrespondent Kristin Solbergs reportasje fikk prisen for «årets digitaljournalistikk» på årets NONA-konferanse.

NONA18

Årets vinner av prisen «årets digitaljournalistikk» gikk til Kristin Solbergs reportasje «Min reise i Syria». Dan Kåre Engebretsen og Gunnhild Viken tok imot prisen på vegne av Solberg.

Foto: NRK

The Norwegian online news association (NONA) er en uavhengig organisasjon som jobber for å fremme god journalistikk på nettet. Årets vinner av prisen «årets digitaljournalistikk» gikk til Kristin Solbergs reportasje «Min reise i Syria».

– Det er gøy med en ordentlig digitalpris og å bli hedret for det. Det å ha samarbeidet på tvers i NRK har vært ekstremt fruktbart for oss, sier redaksjonssjef for digital utvikling NRK Nyheter Dan Kåre Engebretsen.

I begrunnelsen står det at:

«Dette er en gjennomført Syria-reportasje gjort på digitale premisser, hvor ambisjonen for den digitale historiefortellingen er lagt som premisser helt fra planleggingsstadiet. Samtidig klarte Kristin Solberg med personlig tilstedeværelse å formidle smerte, savn, men også et snev av håp i Syria.»

– Utrolig stas

På telefon fra Libanon sier korrespondent Kristin Solberg at det er spesielt gøy å få pris for en digital satsing.

Kristin Solberg i Irak i oktober 2016

Kristin Solberg sier at «Min reise i Syria» nådde en annen gruppe enn Syria-historier ofte gjør.

Foto: NRK

– Det er veldig viktig å nå lesere på nett og mobil, og dermed er det viktig at vi legger arbeid i det. At det blir anerkjent, er utrolig stas, sier hun.

Solberg sier «Min reise i Syria» nådde en annen gruppe enn Syria-historier ofte gjør.

– Jeg fikk tilbakemeldinger fra lesere som mente at de fikk mer forståelse av Syria-krigen, og at de brukte mer tid på å lese om den. Det er veldig gøy å kunne gi en forståelse av krigen for dem som er opptatt av den og de som ikke er opptatt av den, sier hun.

Motiverer til utvikling

Konstituert redaksjonssjef i utenriks Gunnhild Viken sier prisen motiverer til å finne nye måter å presentere god journalistikk.

– Vi ser at utenriksjournalistikk kan heves med å ha et nært samarbeid med et digitalt utviklingsmiljø. Dette gir motivasjon til å utvikle nye fortellergrep, sier hun.

Prisen fra The Norwegian online news association er den andre prisen det syriske digitalrigget får.

– Dette var kun én av mange ting Kristin gjorde på turen. Hun var videojournalist, lage glitrende tv-reportasjer og radiosaker helt alene, sier hun.

Kristin Solberg sier man ikke ville fått til det samme uten digital utvikling.

– Jeg har lenge hatt kjempelyst til å gjøre dette, og da vi fikk Dan Kåre som utviklingssjef i NRK Nyheter hadde vi muligheten til å gjennomføre det. Når man prøver noe helt nytt, så er det gøy at det fungerer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger