Hopp til innhold

NRK i ny drakt

Flaggskipet Dagsrevyen får helt ny form i kveld. Det blir også endringer i designet på NRKs nettsider.

Nina Owing og Petter Oulie Hauge i nytt studio

Se Dagsrevyen onsdag i den nye drakten her.

Klokka 19 onsdag gikk Dagsrevyen på lufta i nytt design. Men det er ikke bare studiodesignet som er nytt i nyhetssendingen.

Petter Oulie Hauge. programleder Dagsrevyen

Petter Oulie-Hauge kjenner på litt nerver før første sending i det nydesignede Dagsrevystudioet i kveld, men regner med at alt vil gå som planlagt.

Foto: NRK

– Vi skal sitte ved et bord, i stedet for å stå som vi har gjort i ni år, sier programleder Petter Oulie-Hauge, som presenterer Dagsrevyen sammen med Nina Owing i kveld.

Han forteller at hovedposisjonen i studio nå blir annerledes.

– Vi inviterer gjestene inn til et stort, rundt bord, som nå blir sentrum i studio. Vi syns det er en bedre måte å få kontakt med gjestene på.

Studioposisjon i nye Dagsrevystudio 2024

Sentrum i det nye studioet blir et stort rundt bord, der gjestene kan intervjues. Her øver Sidsel Wold sammen med Nina Owing og Petter Oulie-Hauge.

Foto: NRK

Ikke talkshow

– Blir det litt som et talkshow nå som dere skal sitte rundt et bord?

– Nei, det skal fortsatt være Dagsrevyen.

Fargene i studio er også helt nye, samtidig som det nå blir en helt ny designmessig profil på hele NRKs tilbud, også på nett, sier Oulie-Hauge.

Det nye designet er utviklet for at alle skal få med seg innhold i NRK bedre, sier Knut Magnus Berge, nyhetsredaktør i NRK.

NRKs nye bokstav-font er ny og utviklet for å være så lesbar som mulig. Og teksten med navnet på reportere og de som blir intervjuet er flyttet opp. Det gjør at tekstingen av intervjuer blir lettere å lese, forteller Knut Magnus Berge.

I tillegg har NRK utviklet fargene i designet sånn at det skal bli god kontrast mellom tekst og bakgrunn.

Et moderne uttrykk

– Nyhetsdesignet skal gi et mer helhetlig, inkluderende og moderne uttrykk på tvers av hele NRK Nyheters tilbud, også distriktskontorene landet rundt.

Petter Oulie-Hauge er kjent for å være en svært rolig mann, men nå har han faktisk hjertebank før sending i kveld, sier han.

– Jeg kjent da jeg våknet at dette er en spesiell dag. Men vi har testet i flere uker, så vi tenker at alt vil gå som det skal i kveld.

AKTUELT NÅ