NRK anmelder Blitz

NRK anmeldte i dag angrepet på medarbeiderne Anders Magnus og Bengt Kristiansen under en Blitz-demonstrasjon for snart tre uker siden.

NRK-team angrepet
Foto: Bengt Kristiansen / NRK

Reporteren og fotografen ble overfalt av flere personer da de dekket Blitz-miljøets demonstrasjon utenfor den danske ambassaden i Oslo i begynnelsen av mars.

Da de sto og intervjuet en demonstrant, kom en annen person forbi og slo Magnus i ansiktet. To andre gikk løs på Kristiansen og forsøkte å ta fra ham kameraet.

Kristiansen fikk et slag mot øret, og Magnus fikk et slag på munnen og en hoven leppe. Han risikerer å miste en fortann, som det ble slått sprekk i.

- Farlig og truende

Nyhetsredaktør Per Anders Johansen sier NRK ikke kan finne seg i at journalister utsettes for slike angrep.

– Det var en farlig og truende situasjon som oppsto mens våre medarbeidere var ute i en åpent og viktig ærend. De oppførte seg ordentlig og spurte om lov til å intervjue, men ble møtt med et overfall. Slik kan vi rett og slett ikke finne oss i, sier Johansen til Journalisten.

- Det var mange flere enn dem som angrep oss, som ønsket slåsskamp, virket det som, sier Anders Magnus.

- Men det var også mange som prøvde å roe ned situasjonen.

Dagsrevyens reportasje fra demonstrasjonen

Bekymret

Per Anders Johansen er bekymret for at arbeidsvilkårene for journalister som dekker politiske ytringer, skal bli ødelagt på denne måten.

- Dette er en alvorlig sak. Det vil vi markere ved å følge den opp slik vi gjør nå, sier han. 

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger