NRK Meny
Normal

Novair-passasjerer får nytt fly i dag

Passasjerene som var om bord i flyet som måtte snu etter avgang fra Oslo Lufthavn søndag, får tilbud om å reise til Chania i dag.

Passasjerer

Passasjerene ble kjørt til et hotell etter nødlandingen på Oslo Lufthavn søndag.

Foto: Martin Zondag / NRK

175 passasjerer måtte tilbringe natten på et hotell på Gardermoen da flyet deres punkterte ved avgang fra Oslo Lufthavn søndag.

Les: Fly punkterte – landet trygt på Oslo Lufthavn

Novair-flyet sirklet over Østfold i flere timer for å kvitte seg med drivstoff før det landet trygt på samme flyplass klokken 21.15.

Helen Begby

Informasjonssjef Helen Begby i Apollo.

Foto: Apollo

Informasjonssjef Helen Begby i Apollo, som eier Novair, opplyser at det er satt opp en ny avgang mandag formiddag.

– Vi leier inn et nytt fly for få dem til Kreta. Planlagt avgang er 12.35 i dag, sier Begby.

De fleste passasjerene om bord var norske, og flere av dem NRK snakket med søndag kveld var usikre på hva som ville skje med ferien til Chania.

Så langt har ingen avbestilt.

– Vi har personale som har hatt kontakt med passasjerene. Vi har inntrykk av at de aller fleste vil reise, vi har gitt alle mulighet til å bestemme selv, sier Begby.

Venter på rapport

Flyet står fortsatt på Oslo Lufthavn, der det skal gjennom en grundig undersøkelse. Ifølge Begby vil de forhåpentligvis få en rapport i løpet av dagen.

Det var indikasjoner i cockpit og funn på rullebanen som gjorde at pilotene valgte å snu.

Feilen skal ha ligget i venstre hovedhjul, men det er foreløpig usikkert om det faktisk er snakk om en punktering. Ifølge TV 2 er store mengder gummi revet av dekket, og bitene skal ha truffet undersiden av vingen.

– Vi fikk beskjed ganske fort om at vi hadde mistet en del av dekket. Det var mange reaksjoner, men de roet oss veldig ned, sa passasjer Trine Vold til NRK søndag.

Les: – Det var så uvirkelig
Les: – Man føler seg helt maktesløs

Et fly punkterte ved takeoff på Oslo Lufthavn søndag kveld, og landet trygt på samme flyplass etter å ha sirklet over Østfold i flere timer.

VIDEO: Se landingen på Oslo Lufthavn.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger