Normal

Norwegian vil ha med Riksmekleren i forhandlinger

Norwegian prøver å få til innledende forhandlinger med pilotene med Riksmekleren til stede, opplyser selskapet. Natt til torsdag var ledelsen i Norwegian i dialog med fagforbundet Parat.

Norwegian

Det har vært kontakt mellom partene i Norwegian-streiken i natt. Nå vil Norwegian trekke inn Riksmekleren i forhandlingene.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er en samtale med Riksmekleren til stede. Vi har en streik vi vil få slutt på så raskt som overhodet mulig, men hva som blir diskutert innledningsvis er et internt anliggende, sier kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Karl Peter Gombrii til NRK.

Det var NTB som først meldte at Norwegian har oppfordret motparten til å bli med på fortsatt frivillig mekling med meklerens bistand.

Men dette har Parat så langt avslått, senest i natt, ifølge informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud sier han håper på en snarlig slutt på konflikten i Norwegian.

– Det har vært aktivitet og dialog i natt, men jeg kan dessverre ikke si mer enn det. Det er ikke noen løsning så langt. Løsningen må vi finne med selskapet og det skal vi fortsette dialogen med selskapet om i dag, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til NRK torsdag morgen.

Fortløpende vurdering

Ifølge riksmekler Nils Dalseide er det en fortløpende vurdering om mekling skal gjenopptas på frivillig grunnlag.

– Det avgjørende er at begge parter ønsker meklingen gjenopptatt, og at det er nytt grunnlag for en løsning. Disse forholdene avklares i en dialog med partene, skriver Dalseide i en e-post til NRK torsdag formiddag.

Han minner om at partene i konflikt alltid får tilbud om å mekle på frivillig grunnlag dersom de finner det hensiktsmessig.

Vil finne en løsning

Skjæggerud sier flygerne er positive til å finne en løsning, sammen med flyselskapet.

– Det som er viktig for oss er å fortsette aktiviteten og dialogen og lete etter løsningen slik at vi får en avslutning på streiken så fort som mulig, fortsetter han.

All innenlandstrafikk med Norwegian er innstilt torsdag, og rundt 35.000 passasjerer rammes.

Europa-rutene til flyselskapet skal gå mer eller mindre som oppsatt, hvilket betyr at flyene til mange av de mest populære Syden-reisemålene, som Antalya, Nice og Gran Canaria, går som planlagt.

Ruter mellom Skandinavia og USA og Skandinavia og Thailand skal gå som normalt. Det samme gjelder i stor grad også Spania-rutene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger