Knallsterke resultater fra Norwegian – stiger kraftig på børsen

Det norske flyselskapet endte opp med et resultat før skatt på 2,2 milliarder kroner. Samtidig inngår de samarbeid om fly med kinesisk storbank.

Norwegianfly lander i tåke
Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Norwegian hadde i tredje kvartal en omsetning på 14,4 milliarder kroner, opp fra 13,4 milliarder kroner samme periode i fjor.

Torsdag morgen la det norske flyselskapet frem resultatene fra årets tredje kvartal, og kunne vise til et resultat før skatt på 2,2 milliarder kroner.

Det er bedre enn hva analytikerne ventet på forhånd, og opp fra 1,6 milliarder kroner samme periode i fjor. Norwegian skriver selv i sin rapport at det er det beste kvartalsresultatet selskapet har levert.

Stiger på børsen

Flyselskapets aksje stiger kraftig etter at kvartalsresultatene ble lagt fram

På et tidspunkt hadde aksjekursen steget over 20 prosent, og ved 10.30-tiden lå den rundt 13 prosent over onsdagens sluttkurs.

– Det kom mange gode nyheter fra Norwegian. Da er det ikke så rart at aksjene går til værs, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair til NTB.

Elnæs sier dette er en bra dag for Norwegian. Han minner også om at dette er et selskap hvor gode nyheter kan bety rask økning på børsen, men dårlige nyheter kan bety et stort fall.

– Norwegian er nå på helt riktig kurs, men i denne bransjen vanskelig å se hva som skjer videre. Skjer det for eksempel noe i verdenspolitikken som går ut over oljeprisene, vil dette ramme Norwegian, poengterer analytikeren.

Norwegians resultater fra tredje kvartal viser at vi leverer på vår strategi om å gå fra vekst til lønnsomhet. Vi leverer rekordhøye inntekter, rekordhøye driftsinntekter og reduserte enhetskostnader, selv når de blir rammet av operasjonelle driftsproblemer utenfor vår kontroll, sier fungerende administrerende direktør og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen.

Samarbeid med kinesisk storbank

Tidligere på morgenen før kvartalstallene ble lagt fram, kom Norwegian med nyheten om at de danner et felleid selskap, kalt joint venture, med CCB Leasing (CCBLI), som er et datterselskap av China Contruction Bank Corporation (CCB)- verdens nest største bank.

Norwegian skriver i børsmeldingen at CCB Leasing vil være største eier i selskapet med en eierandel på 70 prosent. Norwegian vil gjennom sitt datterselskap Arctic Aviation Assets eie de siste 30 prosent.

Formålet med avtalen vil være å finansiere, eie og leie ut fly som Norwegian har bestilt. 27 Airbus-fly skal selges inn i det nye selskapet, og vil bli levert fra 2020 til 2023.

– Etter flere måneders forhandlinger, er jeg veldig glad for å kunngjøre at vi har oppnådd en avtale med CCBL om å etablere et joint venture for 27 fly av typen Airbus A320 neo. Avtalen vil bidra til å redusere våre eksisterende og fremtidige finansielle forpliktelser, sier fungerende administrerende direktør og finansdirektør Geir Karlsen i Norwegian i meldingen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger