NRK Meny
Normal

Norwegian mener pilotenes streikemøte gjør vondt verre

Norwegian mener Parat heller burde bruke tiden på forhandlingene, enn på å kalle inn til møte med de nordiske fagforeningene. – Dette bidrar ikke til noe annet enn å gjøre situasjonen enda verre, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Norwegian-fly

STREIKEMØTE: Nordiske fagforeninger møter Parat i Oslo. Temaet for samtalene er hvordan samarbeidet kan utvides «for å forhindre streikebryteriet som pågår».

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Finske, svenske, danske og islandske fagforeninger nå er på vei til Norge for å møte Parat om Norwegian-streiken. Temaet for samtalene er hvordan samarbeidet kan utvides «for å forhindre streikebryteriet som pågår».

Dette får Norwegian til å reagere:

– Dette bidrar ikke til noe annet enn å gjøre situasjonen enda verre for våre passasjerer og skape utrygghet blant alle våre ansatte, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NRK.

Norwegian: – Oppsiktsvekkende

Møtet som Parat har tatt initiativ til, blir ikke godt tatt imot hos Norwegian.

Lasse Sandaker-Nielsen

Informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker Nielsen, mener pilotene heller burde bruke tiden på forhandlinger, enn på møter med andre fagforeninger.

Foto: Margret Helland / NRK

– Vi synes dette er veldig trist fordi det ikke bidrar til noe annet enn å gjøre situasjonen enda verre for våre passasjerer og skape utrygghet blant alle våre ansatte, inkludert fagforeningenes egne medlemmer, sier Sandaker-Nielsen.

– Vi synes det er oppsiktsvekkende at disse fagforeningene er så lite opptatt av å trygge arbeidsplassene, ikke minst for egne medlemmer, sier han videre.

Norwegian mener heller Parat burde hatt fokus på forhandlingene i stedet for å kalle inn til møter.

– Vi tror at alle de mer enn 200.000 passasjerene som er rammet av streiken så langt, og de 1000 kollegene som er blitt permitterte, hadde ønsket fremdrift i forhandlingene for å få en slutt på denne meningsløse streiken, i stedet for at Parat bruker tid på møter der den eneste hensikten er å ramme uskyldig tredjepart, nemlig kundene, sier informasjonssjefen.

Vil fortsette å leie inn fly

Sandaker-Nielsen sier at selskapet gjør alt de kan for å få så mange passasjerer som mulig frem dit de skal. Han avviser at Norwegian driver med streikebryteri.

– Vi bruker flere millioner hver eneste dag for å ta vare på passasjerene våre, enten gjennom å bestille billetter med andre selskap eller leie inn fly og mannskap slik at vi i alle fall kan få noen av våre passasjerer fram, sier han.

– Hadde vi kun hensyn tatt hensyn til Norwegians økonomi ville det vært bedre å kansellere enn å leie inn fly med mannskap, men det er uaktuelt for oss, fordi vi må gjøre det vi kan for passasjerene i denne vanskelige situasjonen, sier Sandaker-Nielsen til NRK.

Henrik Berlau, sjefsforhandler i 3F, sier danskene kan komme ti å streike i sympati med norske piloter.

Henrik Berlau, sjefforhandler i den danske fagforeningen 3F, sier danskene kan komme til å streike i sympati med norske piloter. – Enkelte flyselskaper forsøker å føre pilotenes vilkår tilbake til førkrigstilstander, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger