Hopp til innhold

Leveringen av Norwegians første Dreamliner trolig forsinket

Boeing har varslet en mulig forsinkelse på Norwegians første Dreamliner.

Dreamliner

Boeing varsler mulig forsinkelse på Norwegians første Dreamliner.

Foto: Jonas Sætre / NRk

Norwegian skulle etter planen sende sine første flypassasjerer med Boeing 787 Dreamliner til New York 30. mai i år. Flyet skulle hentes i Seattle i slutten av april.

Men Boeing varsler nå om en mulig forsinkelse på leveransen av Norwegians første Dreamliner. Også den neste leveransen fra Boeing i juni kan bli berørt.

Norwegian har kjørt hardt på markedsføringen av de nye Dreamliner-flyene som skal gå direkte til og fra New York og Bangkok. Flere tusen passasjerer fra Norge og Sverige har allerede booket billetter til disse flygningene.

– Boeing har ikke gitt noen ny leveransedato eller skriftlig bekreftelse på den eventuelle forsinkelsen, sier informasjonssjef i Norwegian Åsa Larsson til NRK.no.

– Vil sikre erstatningsfly

Norwegian skal imidlertid fly passasjerer direkte til og fra New York og Bangkok til tross for den varslede forsinkelsen.

Flyselskapet jobber med å en avtale om innleie av langdistansefly for en periode på inntil tre måneder. Norwegian opplyser at de er i kontakt med flere europeiske selskaper som flyr langdistanse.

Det er ikke avgjort hvilket selskap som i så fall skal operere rutene.

– Det er ikke aktuelt å avlyse rutene. Vi kommer til å gjennomføre flygningene i slutten av mai. Passaserer som vil vente til en senere dato har mulighet til å booke om billettene gratis, sier Larsson.

Dreamlinere satt på bakken

787 Dreamliner har hatt store innkjøringsproblemer. De første som har tatt den i bruk har møtt store problemer.

Dreamlinere over hele verden ble satt på bakken etter at det begynte å brenne i et batteri i et fly i Boston i USA i januar.

– Boeing beklager på det sterkeste situasjonen våre Dreamliner-kunder har kommet i. Vi vil holde tett kontakt med Norwegian, heter det i en uttalelse fra Boeing.

Kjos: – Utenfor vår kontroll

– En eventuell forsinkelse er utenfor vår kontroll, og overfor alle våre passasjerer må vi sterkt beklage at Dreamlineren kanskje ikke er klar til oppstart, sier administrerende direktør i Norwegian Bjørn Kjos i en pressemelding.

– Jeg har stor forståelse for at kundene våre som har sett fram til å fly Dreamlineren de første ukene er skuffet over denne nye beskjeden, skriver Kjos.

Han understreker at Norwegian, som en av Boeings største kunder i Europa, forventer at flyprodusenten gjør alt som står i sin makt for å få flyene klare til leveranse så raskt som mulig.

Norwegian har bestilt i alt åtte fly av typen 787 Dreamliner.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger