Norwegian håper på løsning i kveld

Forhandlingene mellom Parat og Norwegian fortsetter søndag kveld. – Vi får håpe at vi kommer til en løsning i kveld, sier kommunikasjonsdirektøren i Norwegian.

Kommunikasjonsdirektør i Norwegian, Anne-Sissel Skånvik, sier til NRK at de håper på en løsning i konflikten i kveld.

Norwegian håper å kunne avblåse streiken søndag kveld.

Overfor NRK opplyser Parat at det ikke skal være formelt brudd i forhandlingene, slik Dagens Næringsliv meldte søndag.

– Jeg kan bekrefte at forhandlingene fortsatt pågår, sier kommunikasjonssjefen i Parat, Arve Sigmundstad til NRK ved 19-tiden søndag.

Norwegian mener de har strukket seg svært langt, men også de er villig til å fortsette forhandlingene utover kvelden.

Et avgjørende punkt i konflikten er hvor pilotene skal være ansatt - hvem de skal tegne tariffavtale med. Pilotene ønsker ansettelse i morselskapet.

– Vi får håpe at vi kan komme til en løsning i kveld. Vi prøver å komme pilotene enda mer i møte på deres trygghetskrav - at de skal ha en avtale med konsernet. Det ønsker vi å imøtekomme, så får vi se om vi kommer i mål i kveld, sier kommunikasjonsdirektør i Norwegian Anne-Sissel Skånvik til NRK klokken 19.

Siste nytt fra Norwegian-forhandlingene. Parat møter pressen.

Parat og Norwegian har fortsatt ikke kommet til noen løsning. Se Dagsrevyen kl. 19 - der sender vi direkte både fra Parat og Norwegian.

Fikk nytt tilbud

Norwegian opplyste tidligere søndag at de har sendt over et nytt tilbud til de streikende pilotene.

– Vi har tilbudt tettere tilknytning til moderselskapet. Vi gjør alt vi kan for å få slutt på denne streiken nå, sier kommunikasjonsdirektør Skånvik til NRK.

Norwegian mener pilotene har gitt for lite når det kommer til den økonomiske delen av forhandlingene, blant annet når det kommer til pensjoner.

Parat er stumme om hva som har kommet ut av forhandlingene så langt.

Har det blitt utvekslet nye forslag i løpet av ettermiddagen?

– Det er ikke naturlig for meg å gå inn i og kommentere innholdet i de forhandlingene som nå pågår. Vi kommer med informasjon når forhandlingene er avsluttet, svarer Sigmundstad.

Forhandlingene har pågått siden klokken 16.00 lørdag.

Artikkelen fortsetter under klippet.

Arve Sigmundstad, kommunikasjonssjef i Parat, seier kl. 18.18 at forhandlingane mellom pilotane og Norwegian framleis pågår.

Arve Sigmundstad, kommunikasjonssjef i Parat, sier kl. 18.18 at forhandlingene mellom pilotene og Norwegian fortsatt pågår.

Ønsker en bindende avtale på streikemulighet

NRK erfarer at forhandlingene har vært vanskelige. Avstanden mellom partene er fortsatt stor.

Det viktige punktet for Parat slik NRK har oppfattet det, er muligheten til å kunne streike sammen i framtiden, slik at de kan være like sterke som nå til å kunne stå på sine krav. Dette er noe Parat ønsker en bindende avtale på.

Så snart Norwergian er klar til å signere slike bindende avtaler, har Parat uttalt at de også er klare.

Forhandler på hemmelig sted

Gjennom helgen har partene holdt fram forhandlingene på et hemmelig sted og uten Riksmekleren til stede. Partene sitter på to ulike steder og forhandler. Ingen av partene ønsker å kommentere hvordan de holder kontakt.

Rundt 700 piloter er i streik.

Dersom de ikke blir enige i dag, varsler Norwegian-ledelsen flere permitteringer.

– Flere vil bli permittert dersom det ikke blir løsning i konflikten. Pilot-streiken har ført til at nærmere 1000 ansatte er permitterte og det kan bli flere hundre til dersom det ikke blir enighet snart. Streiken har store konsekvenser, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger