NRK Meny
Normal

Norwegian-fly fikk fjær i flapsen

Norwegians rute DY603 fra Bergen til Oslo kolliderte i dag med en flokk fugler, noe som førte til at det luktet svidd fjær i kabinen.

Norwegian Air Shuttle og jubileumsflyet Boeing 737-800

Det var Norwegians rute fra Bergen til Oslo, og jubileumsflyet Boeing 737-800, som fløy rett inn i en flokk fugler før landing på Gardermoen i dag.

Foto: Michael Wallo

Kommunikasjonsdirektør i Norwegian, Anne-Sissel Skånvik, forteller at det skjedde i 600 meters høyde og at det ikke var noe dramatikk forbundet med hendelsen.

– Det luktet litt svidd fjær i kabinen, men flyet landet greit på Oslo Lufthavn Gardermoen like etter, sier hun til nrk.no.

Hun sier at det ikke er klart om det var snakk om en flokk ender eller gjess, men da flyet hadde landet ble det notert at sju fugler hadde fått hard medfart etter sammenstøtet med flykroppen.

Ifølge Aviation Herald havnet én fugl i den venstre flapsen, som er den bakre delen på vingen som benyttes ved landing, og minst én annen fugl ble funnet i den venstre motoren.

Skånvik sier at det ikke er uvanlig at fly og fugl krasjer i lufta.

Flyet som fløy rett inn i fugleflokken er for øvrig Norwegians splitter nye Boeng 737-800, jubileumsflyet fra Boeing og flyprodusentens 737-fly nummer 6000.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger