Hopp til innhold

Norskpakistaner: – Jeg solgte hasj fra Cappelen for 4,9 millioner kroner

ASKER OG BÆRUM TINGRETT (NRK): Norskpakistaneren i 30-årene sier han kom i kontakt med Gjermund Cappelen fordi han skulle investere i snusaksjer. I stedet endte han opp med å selge hasj for nesten fem millioner kroner.

Nils Christian Nordhus

FORSVARER: Nils Christian Nordhus representerer den 37 år gamle norskpakistaneren som har erkjent straffskyld i saken.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Gjermund Cappelen

Gjermund Cappelen har fortalt at han i en periode vurderte å slå seg opp på snusmarkedet.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Mannen i 30-årene er født i Norge med pakistansk bakgrunn, og har tidligere hatt tilknytning til et gjengmiljø.

Mannen er tidligere dømt for oppbevaring av blant annet amfetamin og kokain. Ikke lenge etter at han slapp ut av fengsel, kom han i kontakt med Cappelen gjennom en «kompis».

Gjengmedlemmet hevder grunnen var at han skulle kjøpe aksjer i en nystartet snussatsing, som Cappelen var en del av.

– Det var snakk om et aksjekjøp. Jeg skreiv under på en opsjonsavtale, men ble ikke noe av selve avtalen, sier 37-åringen, og forteller at inntrykket av Cappelen var at han virket som en «grei og ryddig forretningsmann».

Cappelen har selv fortalt at snussatsingen ble avviklet etter kort tid.

Beslag fra garasje i Oslo

Politiet beslagla nesten 500 kilo hasj i forbindelse med etterforskningen av narkonettverket. Her fra beslaget i en garasje i Oslo.

Foto: Politiet / NRK

Solgte for 4,9 millioner

Allerede første rettsdag ble klart at norskpakistaneren innrømmer å ha solgt store mengder hasj, totalt 70 kilo. 37-åringen skal selv ha tatt kontakt med politiet i sommer, for å tilstå.

I tillegg ble han pågrepet med om lag 43 kilo hasj. Norskpakistaneren sier leveransene fra Cappelen kom i flere omganger fra høsten 2013 og utover.

Virksomheten ble etter hvert svært lukrativ.

– Hasjen ble solgt videre med 10.000 til 15.000 kroners fortjeneste per kilo. Jeg solgte en kilo for i snitt 70.000 kilo, så jeg har solgt for mellom 4,5 og 4,9 millioner kroner. Det var vel heller nærmere 4,9, sier 37-åringen.

37-åringen sier også at han akseptert inndragning av verdier for 4,1 millioner kroner.

Beslag i Cappelen-saken

Flere av de tiltalte har fortalt at Cappelen distribuerte et rikt utvalg av hasj.

Foto: Politiet / NRK

– Fra dårlig til «supergod»

Mannen forteller at Cappelen at han kunne velge fra en rikholdig meny når han handlet med narkobaronen. Hasjtypene han handlet gikk under kallenavn som «F12», «B7», «BMW» og «Mexico».

Han hadde mange typer tilgjengelig, fra dårlig til supergod. Jeg holdt meg til det som lå midt på «menyen» hans, sier 37-åringen, som forteller at han ikke røyker hasj selv.

– Det holder jeg meg unna, sier 37-åringen, som sier han i ettertid har skjønt at han ble omtalt som «Opak» i Cappelens narkotikaregnskap.

Regnskap funnet i Cappelen-saken

Under etterforskningen av narkonettverket har politiet funnet en rekke notater med påtegnelser om pris og kvalitet på hasjen.

Foto: Politiet / NRK

– Har som prinsipp at jeg ikke nevner navn

37-åringen ble for alvor dratt inn i saken da han ble observert av politiets spanere på Lysaker stasjon i desember 2013. Han skal da ha overlevert en plastpose med om lag én million kroner i kontanter til Cappelen, i forbindelse med at de to spiste middag på en sushirestaurant.

Når det gjelder «kompisen» som først satte ham i kontakt med Cappelen, er 37-åringen lite villig til å nevne navn.

– Jeg har som prinsipp at jeg ikke vil snakke om navn i det hele tatt, sier mannen når han blir spurt om han har møtt en av de andre tiltalte i saken.

Det har også vært gjennomgangstonen fra flere av de andre på tiltalbenken.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger