Norske redaktører møter PST

PST går aktivt ut for å gi forebyggende råd og veiledning til norske redaktører. Det er ventet at over 70 redaktører stiller på møtet som PST arrangerer i dag.

Arne Jensen og Amund Djuve om PST-møtet

Norske redaktører i møte for å snakke om sikkerheten i norske mediehus.

Det er i kjølvannet av terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris, at PST inviterer alle norske redaktører til sikkerhetssamtaler.

– Jeg tror vi skal ha flere tanker i hodet samtidig. Det ene er at man ikke skal gjøre trusselbildet større og verre enn det er, og samtidig er norske redaktører opptatt av å ta et arbeidsgiveransvar i forhold til medarbeidernes sikkerhet, det sier Arne Jensen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening.

70 norske redaktører

Han er sammen med 70 norske redaktører invitert på møtet. PST fikk mange henvendelser fra redaktørene etter terrorangrepet i Paris, noe som gjorde at PST så behovet for å innkalle til et møte. Jensen forventer at PST gir en orientering om trusselbildet mot norske mediehus, og hvilke tiltak man eventuelt kan sette i gang for å bedre sikkerheten. Også redaktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve er på plass i dag.

– Jeg synes det er bra at PST har tatt dette initiativet. Vi er opptatt av sikkerheten til samtlige av våre medarbeidere. Jeg regner med at vi får konkrete råd om hvordan vi kan bedre og trygge sikkerheten til avisens ansatte, hvis det er nødvendig, sier Djuve.

Tar forholdsregler

Norske redaktører er til vanlig konkurrenter, men når det gjelder sikkerhet er det ikke uvanlig at redaktørene snakker sammen, deler informasjon og hjelper hverandre.

Amund Djuve sier samtidig at han ikke opplever trusselbildet som større enn tidligere.

– Vi har ikke opplevd det konkret i Dagens Næringsliv, at trusselbildet er større. Men selvfølgelig, når man ser hva som har skjedd i Frankrike så skjerper også vi sikkerheten, sier Djuve.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger