Hopp til innhold

PST etterforsker brev med trusler fra norsk islamistgruppe

En tilsynelatende norsk islamistgruppe har sendt ut trusselbrev til norske politikere og medier. De krever at Grønland i Oslo blir en egen muslimsk stat, og advarer mot terrorangrep.

Trusselbrev

Skjermdump av trusselbrevet sendt politikere og media denne uken.

Foto: Skjermdump

Brevet er tidligere denne uken sendt en rekke politikere og flere medier. Der ber de om å få bo «unna dette samfunnet», men vil samtidig bli «tildelt» bydelen Grønland i Oslo, som kan bli «deres egen».

Se utdrag av brevet under:

Vi er en gruppe med muslimer som sender denne henvendelsen for å beskytte oss mot skittenhet og dårlige verdier. I tillegg vil vi muslimer holde oss unna dette samfunnet og vi vil ikke menge oss med dere og deres skitne verdier og holdninger.

(...)

Vi oppfordrer dere om å gi oss bydelen Grønland som vi kan styre helt og holdent selv med egne ministrer, grensevakter, politi og rettssystem styrt med Sharia lover, og forby all den ondskap dere står for og som strider med Allahs Lover.

Fra brevet

Truer Stoltenberg og Støre

I brevet advarer også gruppen om at konsekvensene kan bli fatale om ikke den norske regjeringen tilbaketrekker norske styrker i Afghanistan og andre muslimske land.

De trekker fram statsminister Jens Stoltenberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre og forsvarsminister Espen Barth Eide som utsatte i et eventuelt angrep, fordi disse har «gitt direkte ordre om angrep på muslimer».

Nå må regjeringen våkne opp og ta et ansvar før denne krigen kommer til Norge. Før motparten svarer. Før muslimene tar det nødvendige skrittet. Ikke forveksle muslimenes taushet med svakhet. Dra ikke nytte av muslimenes tålmodighet. Ikke tving oss til å gjøre noe som kan unngås. Dette er ingen trussel, kun sannhetens ord.

Fra brevet

– Vi mener det er fremsatt trusler

Kommunikasjonsrådgiver Siv Alsén i PST opplyser til NRK at de har opprettet en etterforskning på bakgrunn av dette brevet.

Hun vil ikke gå i detalj, men sier det inngår i etterforskningen å finne ut av hvem som har sendt ut dette brevet.

– Bakgrunnen for etterforskningen er at vi mener det er fremsatt trusler i dette brevet, sier Alsén til NRK.no.

Vi vil ikke være en del av det norske samfunnet. Og vi ser det heller ikke som nødvendighet å flytte ut av Norge da vi er født og oppvokst her. Og Allahs jord tilhører alle. Men la Grønland bli vårt. Sperr av bydelen og la oss styre den slik vi ønsker. Dette er til det beste for begge parter. Vi ønsker ikke leve sammen med skitne udyr som dere.

Fra brevet

– Kan være provokasjon

– Enten er dette et genuint brev, med faktiske trusler, eller så er det snakk om en provokasjon. Det siste skal vi slett ikke utelukke, sier forsker ved Høyskolen i Oslo og Akershus, Lars Gule, til NRK.

Gule peker på at det finnes de som er anti-jihadister, som i noen tilfeller finner på «kreative provokasjoner», som setter islamister og islam i et dårlig lys.

– Men man kan heller ikke utelukke at det er norske islamister bak. Vi har fått framveksten av et lite, men tilsynelatende ganske intenst, jihadist-miljø i Norge. Dette har så langt vært fokusert rundt Arfan Bhatti og Mohyeldin Mohammad, uten at jeg nå sier at de står bak. Men det kan hende det er folk med forbindelse til dette miljøet, eller sympatisører av dem, sier Gule.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ