Hopp til innhold

Norsk Industri jubler for krisepakke

Norsk Industri, som organiserer rundt 2.000 norske bedrifter, er svært fornøyd med regjeringens prioriteringer i krisespakka for eksportindustri som ble lagt fram søndag.

Statsminister Jens Stoltenberg og næringsminister Sylvia Brustad på pressekonferanse.
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

– Dette var et veldig bra svar på de temaene vi har tatt opp med regjeringen over lang tid, sist i et møte for tre uker siden. Vi er fornøyd med at det har skjedd såpass raskt, sier Knut E. Sunde, bransjepolitisk direktør i Norsk Industri.

Les også: 50 milliarder til eksportbedrifter

Han peker på tre områder, utover den hjelpen som allerede er kommet til banksektoren, der foreningen har ment det trengs hjelp. To av disse, garanti for eksportkreditt og økte lånerammer for Innovasjon Norge, kom på plass søndag.

Positiv respons

Norges største skipsbygger, STX Europe, bygger akkurat nå 42 skip. Neste år skal selskapet bygge omtrent like mange, da er det viktig at finansieringen er sikret.

Selskapets konsernsjef, Torstein Dale Sjøtveit, er positiv til regjeringens redningspakke.

- Vi håper og kjemper for nye kontrakter. Akkurat nå har vi finansiering på plass. På lengre sikt er dette viktig. Slik kan vi ta nye kontrakter, sier Dale Sjøtveit.

Video nsps_upload_2008_11_23_18_55_57_1768.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Varsler krisehjelp til eksportindustrien

Uten nye kontrakter, ville det sett mørkt ut for selskapets ansatte. Bare i Norge sysselsetter STX Europe, eller tidligere Aker Yards, rundt 10.000 mennesker. Selv om selskapet har pengesterke eiere i ryggen, kunne de økonomiske nedgangstidene fått følger også for dem i tiden fremover

Spennende

– Det blir spennende å se løsningen for Eksportfinans, som er varslet om et par dager. Vi tror det blir bra, men vil gjerne se den først. Kontrakter for titalls milliarder kroner kan reddes hvis man greier å rydde opp i dette. Kommer det på plass, er vi svært fornøyde, sier bransjepolitisk direktør i Norsk Industri, Knut E. Sunde.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger