Norsk imam får USA til å se rødt

Uttalelsene fra en norsk imam om at USA selv sto bak terrorangrepene 11. september, får den amerikanske ambassaden til å se rødt.

Zulqarnain Sakandar Madni
Foto: Brenpunkto / NRK

I en  pressemelding  fra ambassaden heter det at det er «destruktivt» å spre usanne historier for å beskytte terrorister.

Amerikanerne viser til at Osama bin Laden og flere andre Al Qaida-ledere gjentatte ganger har påtatt seg ansvarer for terrorhandlingene som drepte nærmere 3.000 mennesker.

– Det er trist og støtende at en åndelig leder forsvarer terrorister ved å klandre andre for deres handlinger, heter det i uttalelsen fra ambassaden.

- Oppdiktet og fiktiv

I et nettmøte med Aftenposten.nos lesere sa imam Zulqarnain Sakandar Madni  at han mener al Qaida er oppdiktet og at Osama bin Laden er en fiktiv figur som brukes av amerikanerne av propagandahensyn.

– Jeg tror det er sannsynlig at USA sto bak terrorangrepene 11.september. Al-Qaida og Osama bin Laden har blitt kjørt fram som de skyldige uten bevis, sa imamen.

Brennpunkt

Imamen kom med de samme uttalelsene til NRK Brennpunkt i forrige uke.

Madni har også fått kritikk fra Islamsk Råd for sine uttalelser.

– Nå oppfordrer jeg imamene til å konsentrere seg om religiøse spørsmål, og lære den nye generasjon at terror er i strid med islam, sier leder Mohammad Hamdan i Islamsk Råd Norge til Aftenposten.

Se Brennpunkts program om imamen.

Nettmøte med Imam Sakandar

Imamen om hellig krg, 11.9 og karikaturtegningene.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger