Hopp til innhold

Norsk 19-åring døde i Botswana

Fanny Celine Lie Kløvstad (19) omkom da hun og venninnene havnet i et kraftig uvær i Botswana søndag.

Fanny Celine Lie Kløvstad

Fanny Celine Lie Kløvstad hadde spart lenge for å reise verden rundt sammen med venninnene sine.

Foto: Privat

19-åringen og fire jevngamle venninner var på en organisert safari i Okawangu-deltaet, 30 mil fra byen Maun da kraftig tordenvær, vind og regn kom innover området der de hadde slått leir.

Uværet førte til at en del av et stort tre veltet over 19-åringens telt og traff henne.

Det er foreløpig uklart om treet blåste ned eller ble truffet av et lynnedslag. Ulykken skal etterforskes av lokalt politi.

Politiet kom først til stedet etter 4-5 timer, og reisefølget brukte ti timer på å komme seg tilbake til sivilisasjonen, der den norske ambassaden i Pretoria ble varslet.

– Man kan jo bare forestille seg hvilken forferdelig opplevelse det må ha vært å være så langt unna folk og redningsmannskaper, sier familiens talsmann, Harald Wisløff til NRK.

Skulle reise jorda rundt

Kløvstad var fra Tårnåsen, som ligger i Oppegård kommune sørøst for Oslo.

Hun og de fire venninnene hadde kjent hverandre i mange år, og var russ sammen i fjor. De hadde spart penger for å reise jorda rundt etter at de var ferdige med videregående skole, og reisen skulle etter planen vare frem til 15. mai.

Kløvstads venninner kom hjem til Norge tirsdag morgen. Det er fortsatt usikkert når båren kommer frem.

– Det er selvfølgelig forferdelig tungt, både for jentene som var med og de nærmeste, at noe så ufattelig og uforståelig kunne skje. Jeg husker dette som en flott og flink jentegjeng, sier Wisløff, som hadde kontakt med jentene da de var russ i fjor.

Flere hundre på minnestund

Pårørende følges opp av kriseteamet. Familien har samtykket til publisering av navn og bilde, men ber om å få sørge alene.

Sofiemyr kirke ved Oppegård videregående skole holder åpent tirsdag ettermiddag.

– Det er flere hundre ungdommer og voksne fra hele kommunen her. Det er et tett ungdomsmiljø hvor mange kjenner hverandre, sier Wisløff.

«De forferdelige nyhetene ble mottatt med sorg av en stor gjeng unge voksne kvinner og menn og deres foreldre mandag kveld. Flere av vennene til Fanny Celine og de øvrige i det lille reisefølget dro hjem fra skole, militæret og jobb og samlet seg for å dele sorgen med hverandre,» skriver kommunen i en pressemelding.

Utenriksdepartementet bekreftet ulykken tirsdag morgen.

– Av hensyn til de involverte går vi ikke ut med detaljer rundt ulykken, sa UDs pressevakt Svein Michelsen til Østlandets Blad.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT