NRK Meny
Normal

Norgesgruppen: – Reitan har sovet i timen i over 15 år

Per Roskifte fra Norgesgruppen sier at Rema 1000-sjefen «har sovet i timen i over 15 år». – Hvis det å følge loven, betyr å sove i timen, så er det helt greit, svarer Reitan.

Rema-sjef Ole Robert Reitan anmeldte konkurrentene sine for å bryte loven.

SE HELE DUELLEN: Mandag kveld møttes Rema 1000-sjefen og Per Roskifte, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norgesgruppen, til duell i Dagsrevyen.

Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan har mandag ettermiddag anmeldt 120 av Norgesgruppens, Coops og Bunnpris' butikker for brudd på reglene for søndagsåpne butikker.

I kveld møttes Reitan og Per Roskifte, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norgesgruppen, til duell i Dagsrevyen. Roskifte mener de ikke bryter loven og ber konkurrenten feie for sin egen dør:

– Reitan har sovet i timen i over 15 år. Søndagsåpne butikker har vært en mulighet fra 1999 av. Mange småbutikker har tilpasset seg denne loven. Det har ikke Reitans butikker gjort. Han bør rydde opp i sine egne butikker før han anmelder sine konkurrenter, sier han.

– Hvis det å følge loven, betyr å sove i timen, så er det helt greit. Nå får vi en ny debatt rundt loven. Kanskje vi kan få klargjort hva som er greit og ikke-greit? Trenger vi en ny lov? Det er denne diskusjonen vi ønsker å ha, og som vi nå ser ut til å ha fått, repliserer Reitan.

– Henter varer i avstengte områder

Anmeldelsene gjelder brudd på loven som omhandler salgsareal.

Ifølge loven kan utsalgssteder som selger kiosk- eller dagligvarer, og som har en samlet salgsflate som ikke overstiger 100 kvadratmeter, holde åpent på søndager.

Rema 1000 mener de søndagsåpne butikkene jukser ved å blant annet hente varer til kunder fra avstengte områder. Salgsarealet kan i flere tilfeller være opp mot det dobbelte, mener butikkjeden.

Ole Robert Reitan anmelder 120 konkurrerende butikker fordi han mener de bryter loven med sine søndagsåpne butikker.

SE INTERVJUET: Rema 1000 har hevder at de gjennom egne undersøkelser har innhentet bevis på at butikkene som anmeldes har brutt regelverket.

– Vi skulle ha løst dette på en annen måte

Roskifte synes det er spesielt at Reitan har gått til en masseanmeldelse, og sier de gjerne «skulle ha løst dette på en annen måte».

– Like regler og en lik tolkning av regelverket er alle tjent med. Dette skulle vi ha klart å finne ut av, i den grad dette er noe å oppklare. Vi har hatt denne loven siden 1999. Vi har hatt lite støy og urettferdighet rundt loven, mener han.

Reitan mener på sin side at det ikke er lett forstå loven og praksisen av den. Han reagerer på at konkurrentene bagatelliserer det han hevdet er «et systematisk lovbrudd».

– En lov er en lov. Der meningen at alle skal følge den. Det er sikkert ikke verdens viktigste sak, men det er viktig for oss at vi konkurrerer på like vilkår. Og i dag gjør vi ikke det, mener han.

Rema 1000 Saupstad

GJØR DET SAMME SELV: Rema 1000 på Saupstad i Trondheim (bildet) er en dagligvarekjedens søndagsåpne butikker hvor ansatte skal ha gått inn i hoveddelen av butikken for å hente varer til kundene på søndager.

Foto: Stein Lorentzen / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger