Normal

Norges beste kokk er kåret

Christopher William Davidsen (32) jubler etter at seieren var klar på Mathallen i Oslo tirsdag kveld.

Christopher W. Davidsen Norges beste kokk

ÅRETS KOKK: Med pokalen høyt hevet suser Christopher William Davidsen videre til den internasjonale finalen.

– Jeg tror vi vant fordi vi har vært et lag siden dag én, og vi har brukt mye tid på norsk identitet, sa en lykkelig Christopher William Davidsen på direkten til Dagsrevyens reporter tirsdag kveld.

Til daglig er Davidsen konsernkjøkkensjef ved Søstrene Karlsen, Kalas & Canasta og Almas i Trondheim.

Med tittelen «Årets kokk» er han nå kvalifisert til den europeiske finalen i Budapest i mai og det internasjonale kokkemesterskapet Bocuse d'Or i Lyon i Frankrike i januar 2017.

Her får nordmannen store sko å fylle. I januar i år gikk nemlig norske Ørjan Johannessen helt til topps og ble kåret til verdens beste kokk i det prestisjetunge mesterskapet. Fire nordmenn har gjort dette siden kokkemesterskapet startet i 1987.

– Det har aldri skjedd før at Norge har vunnet to ganger på rad, men jeg har troa, sier Davidsen til NRK.

Årets kokk Christopher W. Davidsen i midten

Coach Karl Erik Pallesen (t.v.) , commis Håvard Christian Werkland og årets kokk Christopher William Davidsen jubler etter at seieren var klar på Mathallen i Oslo tirsdag kveld.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tips: Hold det enkelt

Siden klokken ti onsdag hadde han kokkelert sammen med teamet, som består av commis Håvard Christian Werkland og coach Karl Erik Pallesen.

Kokk og TV-kjendis Eyvind Hellstrøm var blant dommerne i juryen. De seks konkurrentene presenterte en sjørett og en kjøttrett hver før dommerne bestemte at Davidsen får æren av å representere Norge i Budapest og Lyon.

Eyvind Hellstrøm snakker om hva som skal til for å bli Årets kokk og hvor stor konkurransen bocuse d'or er i internasjonakl sammenheng. Oversikt over konkurranse Mathallen, nært kokk jobber, nært laks og kokk smører farse på bord. Publikum med kokkene i bakgrunn. Heiagjeng på tribune.

Laks og agurk

Blant annet var han stolt av sin laks med kald agurksalat og rømme da han snakket med NRK like etter seieren.

Så, hvordan steker Norges beste kokk laks?

– Du må bare holde det enkelt, det er ikke noe hokuspokus, sier Davidsen.

Kronprins Haakon på Årets kokk 2015

KRONPRINSEN PÅ BESØK: Hvem er mest konge, Eyvind Hellstrøm eller kronprins Haakon? Her sammen med dommer Sven Erik Renaa.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger