NRK Meny
Normal

Norges Bank rører ikke renta

Norges Banks hovedstyre har besluttet å holde styringsrenta uendret. Sist gang sentralbanken endret styringsrenta var i mars, da den ble kuttet med 0,25 prosentpoeng.

Øystein Olsen

Sentralbanksjef Øystein Olsen og hovedstyret i Norges Bank valgte å holde styringsrenta uendret.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Dermed holdes styringsrenta på et historisk bunnivå, 0,5 prosent.

I følge sentralbanken har utviklingen siden mars ikke endret seg vesentlig fra anslagene i forrige pengepolitiske rapport.

Hovedstyret viser til at konsumprisveksten holder seg oppe, men at en sterkere krone vil kunne bidra til en litt raskere nedgang i prisveksten enn anslått i mars.

På den andre siden kan økningen i oljeprisen redusere usikkerheten og bidra til noe høyere vekst i norsk økonomi, mener tallknuserne i sentralbanken.

– En samlet vurdering av ny informasjon tilsier at styringsrenten holdes uendret på dette møtet, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

På forhånd ventet et flertall av ekspertene at renta ville holdes uendret.

I den såkalte rentebanen på marsmøtet ble det gitt signaler om at det var helt sikkert at renta ville kuttes en gang til før møtet i september.

Det ble små reaksjoner i det norske rente og valutamarkedet etter at Revidert nasjonalbudsjett ble lagt frem i går, til tross for at pengebruken økte langt mer enn ventet.

Samtidig kom Finansdepartementet med nedjusterte forventninger til den økonomiske veksten.

Sentralbanksjefen sier at

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger