Nordmenn på julegavejakt dro bankkortet 275 ganger i sekundet

Aldri før har nordmenn dratt bankkortene like hyppig, melder selskapet som leverer digitale betalingstjenester i Norge.

NY REKORD: Tall fra Nets viser at kortbruken øker med rundt 5 prosent sammenlignet med fjoråret

HYPPIG: 22. desember er den store handledagen før jul, og ifølge Nets ble det gjennomført tre millioner kortkjøp på tre timer fredag formiddag.

Foto: NRK

22. desember er den store handledagen før jul, og i julegaverushet bitte lille julaften dro nordmenn ble det benyttet et norsk bankkort 270 ganger hvert sekund viser tall fra leverandøren av digitale betalingstjenester, Nets.

Pressesjef Stein Arne Tjore sier at pågangen var historisk høy.

– Én million kortkjøp i timen og tre millioner på tre timer. Jeg tror ikke jeg har sett at det har vært så høyt over så lang tid, sier pressesjef Stein Arne Tjore til NRK.

Stein-Arne Tjore, pressesjef i Nets.

NY REKORD: Jeg tror ikke jeg har sett at det har vært så høyt over så lang tid, sier pressesjef Stein Arne Tjore til NRK.

Foto: Roald Guttormsen

Selskapet anslår at det vil bli utført 8,7 millioner transaksjoner i løpet av bitte lille julaften, noe som er ny julehandelsrekord.

– Sammenlignet med i fjor så ser vi at det er større. I fjor var det 8,1 millioner kortkjøp, sier Torje.


Like mye som Black Friday

Ferske tall fra Hovedorganisasjonen Virke viser at det ble handlet mer på norske kjøpesentre i uke 50 i år enn i fjor.

Tallene er basert på 200 kjøpesentre landet rundt. Oppgangen er på om lag 0,9 prosent sammenlignet med 2016.

Den mest hektiske uka er riktig nok uke 51, og spesielt 22. desember. I år er alle butikker stengt på julaften, noe Virke tror vil føre til ekstra mange kjøp denne dagen.

Virke anslår at nordmenn vil bruke like mye penger bitte lille julaften som det ble brukt på Black Friday, den 24. november. Da ble det brukt 3,5 milliarder kroner, skriver Virke.

– Det er nok en del som venter til siste liten med de aller siste gavene, så uken før jul blir en travel dag for butikkene, sier Bror Stende, direktør for faghandel, Mote og Fritid i Virke i en pressemelding.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger