NRK Meny
Normal

Nokas: – Var ingen grunn til å mistro vekteren

Nokas mener selskapet ikke har hatt noen grunn til å mistenke vekteren som nå er siktet for falsk forklaring.

Ådne Mauritzen, Nokas

OVERRASKET: Kommunikasjonssjef Ådne Mauritzen i Nokas sier det er for tidlig å si om hendelsen kommer til å få konsekvenser for måten selskapet jobber på.

Foto: NOKAS

– Dette er en veldig overraskende vending i en svært alvorlig sak. Dersom dette medfører riktighet så ser dette ut til å være noe på det personlige plan som har utløst dette, sier kommunikasjonsansvarlig i Nokas, Ådne Mauritzen til NRK.

Vekteren, som natt til onsdag skal ha blitt skutt på Universitetet i Oslo, er siktet av politiet for falsk forklaring.

Politiet tror han har skutt mot seg selv om plassert en falsk bombe på Universitetet i Oslo. Vekteren er nå suspendert fra jobben.

– Ingen grunn til mistanke

Vekteren har vært ansatt i Nokas siden 2011. I 2013 og 2014 skal samme mann ha blitt overfalt på jobb på Universitetet i Oslo. I går sa Mauritzen at mannen må ha hatt «ekstremt uflaks».

– Vi har ikke hatt grunn til å mistro vekteren. I de tidligere tilfellene har politiet og Nokas hatt en full etterforskning, men hverken politiet eller Nokas fant noe den gangen.

– Kommer dette til å føre til endrede rutiner for ansettelsesprosesser i Nokas?

– Vi stiller en rekke krav til alle våre vektere, blant annet utfører vi en bakgrunnssjekk med referansesjekk, og personen gjennomgår personlighetstester. I tillegg må vekterne som jobber hos oss ha plettfri vandel.

Har gjort en veldig god jobb

Ifølge Mauritzen var vekteren svært godt likt.

– Han har gjort en veldig god jobb, han er svært godt likt og har gjort en solid jobb for oss siden 2011.

Vekteren var ikke alene på jobb på Blindern natt til onsdag. Mauritzen sier det er for tidlig å si om hendelsen kommer til å få konsekvenser for måten selskapet jobber på.

– Det er det for tidlig å si noe om. Vi ser på dette som en isolert hendelse. Det er veldig viktig for oss å prøve å ivareta vekteren midt oppi dette.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger