Hopp til innhold

Nok en Erna-rådgiver smittet av korona

Peder Egseth, politisk rådgiver ved Statsministerens kontor, bekrefter på Facebook at han er smittet av koronaviruset.

Pressekonferanse om varslersakene i Høyre

Arkivfoto fra 2018: Peder Egseth er en av statsminister Erna Solbergs nærmeste medarbeidere.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

«Torsdag ettermiddag merket jeg at formen ikke var tipp topp og dro hjem fra jobb. Siden har jeg hatt hjemmekontor. I går ringte smittevernkontoret og fortalte at jeg hadde testet positivt. Nå blir det derfor full isolasjon og pappaperm på samme tid,» skriver statssekretæren på Facebook.

Egseth er ikke den første av statsministerens nærmeste medarbeidere som har blitt rammet av viruset.

Rune Alstadsæter (H) ved Statsministerens kontor og Vegard Einan (H) i Arbeids- og sosialdepartementet, har også fått påvist smitte. I tillegg er flere medlemmer av finanskomiteen og statsråder i karantene.

Facebook-posten til Peder Weidemann Egseth
Foto: FACEBOOK

Statsministeren er ikke testet

– Statsministeren skal ikke i karantene, opplyser kommunikasjonssjef ved Statsministerens kontor, Anne Kristine Hjukse, til TV 2.

Ifølge Hjukse har ikke Solberg hatt nærkontakt med de smittede slik det er definert i gjeldende regler og retningslinjer.

– Hun er derfor ikke testet og er heller ikke i karantene, sier Hjukse til TV 2.

FHI ber folk registrere koronasymptomer

Personer som mistenker at de er smittet med koronavirus, kan selv registrere symptomene i et skjema på nettet, opplyser Folkehelseinstituttet.

Man får ikke kontakt med helsepersonell gjennom tjenesten, men bidrar til å kartlegge hvor mange i Norge som kan være syke med koronavirus.

– Vi setter stor pris på at alle som har symptomer som kan være koronavirus som hoste, pustebesvær eller feber melder fra om dette, sier overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet til NTB.

I en tidligere utgave av denne artikkelen ble Peder Egseth feilaktig omtalt som statssekretær. Dette er nå rettet opp i artikkelen.

AKTUELT NÅ