NRK Meny
Normal

– Du må gjerne kalle det en kampanje

NHO-leder Kristin Skogen Lund står fast i sin skuffelse over KrF og formueskatten. Knut Arild Hareide på sin side er fremdeles sint for å blitt anklaget som løftebryter.

Skogen Lund og Hareide i Politisk kvarter

– Man kan ikke gå til valg på å fjerne formueskatt på arbeidende kapital, og når man ikke får det som man vil så er alternativet ingen skattekutt overhodet, sa en oppgitt Kristin Skogen Lund, da hun møtte Knut Arild Hareide i Politisk kvarter på NRK P2.

Lund gikk tidligere i uka ut i Vårt Land hvor hun sa at KrF snur seg etter vinden, og at mange er skuffet over at partiet ikke leverer når det gjelder skattelettelser.

– Løftebrudd

Da de møttes onsdag morgen klarte hverken hun eller Hareide å skjule frustrasjonen de sitter med når det gjelder formueskatten.

I KrF har de lenge ivret for en løsning hvor det skilles mellom bedrifters eiendeler (arbeidende kapital) og uttakene som gjøres av bedriftseiere. De vil kun ha skatt på sistnevnte. Denne løsningen har de ikke fått gehør for, og partiet har derfor valgt å ikke legge seg på regjeringens linje om kutt i sitt alternative budsjett.

Det mener Kristin Skogen Lund er løftebrudd, men Hareide kunne ikke vært mer uenig.

– KrF vil redusere formueskatt på arbeidende kapital. Det har vi forsøkt å få med de tre andre på, men NHO mener nå at vi skal stemme for en helt annen innretning enn det som står i vårt partiprogram, sier Hareide.

– En selvfølge å mobilisere

Han påpeker at løsningen de kjemper for ikke har blitt skikkelig utredet, og at ingen vet helt hvordan det vil slå ut. Det er Lund rykende uenig i, og hun lar seg hisse opp over Hareides argumentasjon.

– Når modellen de forslår ikke er gangbar så er det rart at de velger å gjøre ingenting. Og det oppleves av velgerne som et løftebrudd. Vi har nå en borgerlig konstellasjon som mener at formueskatten er skadelig, også ender vi med et forslag om å ikke gjøre noe. Da må vi få lov til å si at vi er skuffa, sier Lund.

Hareide mener Lunds og andre regiondirektørers omtale av KrF i denne saken nærmest kan kalles en samordnet kampanje, og selv om det sitter litt langt inne, så går NHO med på at det godt kan kalles det.

– Dette er en kjernesak for oss, selvfølgelig mobiliserer vi. Du må gjerne kalle det en samordnet kampanje. Men det er veldig sterke reaksjoner rundt i landet når det gjelder dette, sier Lund.

Se hele møtet mellom de to i Politisk kvarter øverst i saken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger