NHO lei av «unyttige utenlandsstudenter»

Direktør for arbeidslivspolitikk i NHO Svein Oppegård vil stenge grensen for utelandsstudenter som næringslivet ikke har bruk for.

Studenter

NHO vil ha valuta for pengene når utenlandske studenter strømmer til norske studiesteder.

Foto: colourbox.com

NHO kommer med forslaget gjennom Dagens Næringsliv (krever abonnement) i dag, som et alternativ til Regjeringens forslag om å innføre skolepenger for studenter fra land utenfor EØS. Forslaget skal legges fram på en konferanse om utenlandsstudenter i dag.

Svein Oppegård, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO, sier til avisen at han ikke stoler på at studiestedene tar inn de riktige studentene som norsk næringsliv trenger.

– Institusjonene tar inn studentene som er billigst. Det ser vi på den voldsomme økningen av studenter på økonomifag, sier Oppegård.

Han hevder økonomistudentene er billigere å utdanne enn teknologistudentene, men at det er den sistnevnte studentgruppen som næringslivet har bruk for.

Oppegård og NHO foreslår i stedet at det opprettes et felles nasjonalt opptakskontor som siler ut de mindre attraktive studentene.

Ifølge avisen vil NHOs forslag ramme nær halvparten av utenlandsstudentene her i landet. I 2013 var det 10.000 utenlandske studenter i Norge som studerte det NHO mener er fagområder det ikke er behov for, skriver DN.

SISTE NYTT

Siste meldinger