NRK Meny
Normal

Nettmøte direkte fra fengselet

Mandag kveld sender Velg!09 sin debatt om justis- og kriminalpolitikk fra Oslo fengsel. Etter sending blir det nettmøte - med fangen, direktøren og justisministeren.

Bjørnar Dahl, Knut Storberget og Øyvind Alnæs
Foto: Montasje: Monica Pedersen / NRK

Aldri har en fengselsdirektør, en innsatt og en justisminsiter deltatt sammen i et nettmøte - hvor de svarer på seernes og lesernes spørsmål om politikken som gjelder dem alle.

Justisminister Knut Storberget (Ap) møter Rita Sletner (V) og Per Sandberg (FrP) til debatt om justis- og kriminalpolitikk i Velg!09 klokken 19.55.

Storberget er som kjent den nåværende ansvarlig for kriminalpolitikken og har gjennom sine fire år som justisminister gjort fengselspolitikken, med alt fra soningskøer til bøker i fengselsbiblioteket og utdanning av de innsatte, til en av sine merkesaker.

Sletner var i mange år statssekretær for Odd Einar Dørum i samme departement som Storberget nå styrer, mens Sandberg og FrP i de fleste henseende har vært kritisk til hva de to nevnte har forfektet og gått inn for på området.

I debatten møter de tre politikerne en av de innsatte i Oslo fengsel. Bjørnar Dahl har sterke meninger om hva et fengsel bør være.

Det har også fengselsdirektør Øyvind Alnæs.

Begge to vet altfor godt hvor skoen trykker - og hvilke av politikernes forslag som virker - og ikke virker - i praksis. De ser det fra hver sin side av celledøren.

De svarer i nettmøte fra klokken 21 - så fort kameralampene er slukket.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger