NRK Meny
Normal

Netanyahu sier unnskyld til arabere

Benjamin Netanyahu hevdet arabiske velgere ble busset til stemmelokalene i flokk på valgnatten. Nå beklager han uttalelsene.

Benjamin Netanyahu
Foto: AMIR COHEN / Reuters

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han angrer og ikke mente å såre landets arabiske befolkning med uttalelsen han kom med rett før valget.

– Jeg vet at kommentaren min forrige uke virket støtende på mange israelske statsborgere og medlemmer av det arabiske miljøet. Det var aldri min hensikt, og jeg beklager, sa Benjamin Netanyahu.

Ville mobilisere velgere

Kommentaren kom i en videomelding publisert på Netanyahus Facebook-side på valgnatten. Den israelske statsministeren fryktet at mange velgere ville sitte hjemme, og advarte om at arabiske velgere ble busset til valglokalene i flokk.

– Høyre-sidens makt er i fare. Velgere med arabisk bakgrunn kommer til valglokalene i flokk. De blir fraktet dit i busser av organisasjoner på venstresiden, sa Netanyahu i videomeldingen.

Kritikk fra USA

Blant kritikerne som angrep uttalelsen var USAs president.

President Obama på talerstolen i Det hvite hus
Foto: KEVIN LAMARQUE / Reuters

– Slik retorikk lever ikke opp til det som vanligvis er tradisjon i Israel, uttalte Barack Obama da han kommenterte valgresultatet.

I en ny videomelding på sin facebook-side beklager nå altså Netanyahu kommentaren. Tirsdag i forrige uke vant Netanyahu en overraskende klar seier ved valget i Israel. I dag ble det klart at han har sikret seg flertall i Knesset. Han kan dermed danne ny regjering.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger