Hopp til innhold

Nestlederne i Oslo Frp forlanger ekstraordinært møte

Begge nestlederne i Oslo Frp ber om ekstraordinært fylkesstyremøte for å rydde opp etter at fylkesleder Geir Ugland-Jacobsen sådde tvil om Siv Jensens fremtid på Stortinget.

Politisk nestleder i Oslo Frp Andreas Meeg-Bentzen.

Politisk nestleder Andreas Meeg-Bentzen i Oslo Frp.

Foto: Wilhelm Sverdvik / NRK

Spenningene mellom Oslo Frps leder Geir Ugland-Jacobsen og Fremskrittspartiets leder Siv Jensen tiltok i går. I går kveld ba Stavanger Frp sentralstyret i partiet om å oppløse Oslo Frp for å stoppe uroen.

Nå sier nestlederne i Oslo Frp til NRK at de vil be om et ekstraordinært fylkesstyremøte.

– Det jeg kan si er at jeg og organisatorisk nestleder i løpet av dagen kommer til å be om at det avholdes et ekstraordinært fylkesstyremøte så snart som mulig. Vi trenger en redegjørelse fra leder om den pågående situasjonen, sier politisk nestleder Andreas Meeg-Bentzen.

Hvorfor trenger dere en redegjørelse? ​

– Situasjonen nå med meningsutveksling i mediene er uholdbar i lengden og potensielt skadelig for partiet.

Fylkesleder Geir Ugland-Jacobsen sier til NRK at han har fått beskjed om ønsket om ekstraordinært styremøte.

- Jeg ser ikke noe behov for å ha et møte nå for jeg har snakket med alle i styret på telefonen. Men hvis styret har behov for et møte så tar vi selvfølgelig det.

Geir Ugland-Jacobsen

IKKE UNISONT ØNSKE: Fylkesleder i Oslo Frp Geir Ugland-Jacobsen sier at han ikke oppfatter at det er et unisont ønske i styret om et ekstraordinært møte.

Foto: Privat

– Ikke akseptabelt

I helgen gikk Oslo Frps leder Geir Ugland-Jacobsen ut i Finansavisen. Der sådde han tvil om Siv Jensens plass på toppen av nominasjonslisten for neste stortingsperiode.

I går svarte Fremskrittspartiets leder Siv Jensen på utspillet til NRK. Hun beskrev utspillet som «ikke akseptabelt». Samtidig ba hun fraksjonen i Oslo Frp som ønsker et annet retningsvalg om å «innordne seg i rekkene».

Siv Jensen

Partileder Siv Jensen sier det fortsatt er bred oppslutning om henne som lederkandidat for Fremskrittspartiet også fremover.

Foto: Wilhelm Sverdvik / NRK

Ifølge kilder NRK har snakket med behandles slike saker vanligvis i organisasjonsutvalget. NRK har vært i kontakt med leder i organisasjonsutvalget i Frp Alf Erik Andersen. Han skriver i en sms:

– Dette er ikke en sak som ligger på bordet til organisasjonsutvalget på nåværende tidspunkt.

Oslo Frp ønsker kursendring

Ugland-Jacobsen vil at partiet skal bli et «patriotisk fyrtårn». På årsmøtet i fylkeslaget stemte et flertall for å ta partiet i en mer nasjonalliberalistisk retning.

Han tar også til orde for at partiet bør vise tydeligere motstand mot overnasjonale organer og klarere prioriterere norske interesser, særlig i utenrikspolitikken.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ