Nesten utsolgt for gassmasker

Oslo-folk er føre var i forkant av dagens Blitz-demonstrasjon mot krigen i Midtøsten.

Tåregass mot demonstranter i Oslo
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Den siste tiden har det blitt arrangert flere demonstrasjoner mot Israels bombing av Gazastripen. Enkelte av disse har eskalert til rene gatekamper der politiet har måttet ta i bruk tåregass for å roe ned demonstrantene.

LES: Artikkelen er fjernet
LES: Elleve siktet etter demonstrasjon

Gassmaske

Slike masker selger godt i Oslo for tiden.

Foto: Spyshop

Nå i formiddag har Blitz varslet en ny demonstrasjon, og Spyshop forteller at mange har vært innom for å ruste seg til eventuelt nye opptøyer:

LES: Blitz hilser opprørerne velkommen

Skuelystne

– Vi har solgt cirka 70-80 gassmasker den siste tida, men det er nå den siste uka vi har opplevd størst pågang, forteller Thomas Lund i Spyshop.

LES: - Tåregass fører bare til mer bråk

Han forteller at de i hovedsak har solgt til media, men han anslår at de har solgt rundt 50 masker til andre.

– Det er noen som sier de er frilansjournalister, men det er nok også mange skuelystne, sier Lund og forteller at gjennomsnittsalderen på kjøperne er under 30 år.

Snart tomme

Maskene skal ifølge produktbeskrivelsen beskytte mot alle typer biokjemiske angrep. «Perfekt for bruk i områder med tåregass (CS-gass) og kan til og med stå imot angrep med miltbranngass», heter det på butikkens nettsider.

Lund opplyser at de nå bare har to masker igjen på lager, men at de også har solgt en del annet verneutstyr den siste tida.

– Vi har solgt en del knivsikre hansker. Men de skuddsikre vestene er det stort sett pressen som kjøper, forteller Lund.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger