NRK Meny
Normal

– Man må ha sterke nerver for å tåle dette

LILLESTRØM (NRK): Per Olaf Lundteigen har vært aktiv i Senterpartiet i en mannsalder. Han har aldri opplevd et nestledervalg som er like spennende og kontroversielt som nå.

Per Olaf Lundteigen

USIKKER: Per Olaf Lundteigen sier han er nøktern når det gjelder partiets muligheter til å samle seg etter nestledervalget mandag.

Foto: Siv Sandvik / NRK

– Det kreves stor psyke og gode nerver.

NRK møter Per Olaf Lundteigen i gangen utenfor landsmøtesalen på Thon hotell i Lillestrøm. En kvinnelig partikollega kommer bort, tar han lett på armen og sier «jeg håper vi kommer oss helskinnet gjennom dette».

Borten Moe: – Jeg er spent

Klokken 12 samles over 300 senterpartister til å velge en ny ledelse. Mens Trygve Slagsvold Vedum ikke har noen motkandidater til ledervervet, er det enorm spenning knyttet til hvem partiet velger som første nestleder.

Følg direktesendingen her. Artikkelen fortsetter:

Det skal velges ny nestleder i partiet når det ekstraordinære landsmøtet avholdes på Lillestrøm idag. Kandidatene er Anne Beathe Tvinnereim og Ola Borten Moe.

DIREKTE: Senterpartiet skal velge ny ledelse på dagens ekstraordinære landsmøte. Her ser du alt som skjer på landsmøtet.

Slaget står mellom Ola Borten Moe fra Sør-Trøndelag og Anne Beathe Tvinnereim fra Akershus. Etter at Liv Signe Navarsete varslet sin avgang i januar, har hennes støttespillere tatt til orde for at også Borten Moe bør takke for seg.

I går kveld var begge leire sikre på seier. Få tør med sikkerhet spå utfallet.

– Jeg er veldig spent, sier Ola Borten Moe selv til NRK.

Men dersom Lundteigen får det som han vil, går Borten Moe skuffet hjem etter dagens ekstraordinære landsmøte

– Jeg håper selvsagt at Anne Beathe blir valgt. Men hva utfallet blir, vet jeg ikke, sier stortingsrepresentanten fra Buskerud.

– Trist med personangrep

Men trønderen har også mange støttespillere.

Ola Borten Moe lillestrøm

THRILLER: Ola Borten Moe er ferdig i rikspolitikken dersom han taper kampvoteringen om vervet som første nestleder.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Én av dem er Irene Lange Nordahl fra Troms. Fylkeslederen og den tidligere stortingsrepresentanten går i formiddag på talerstolen for å overbevise tvilerne i salen om at de bør stemme fra Borten Moe som første nestleder.

– Ola er fantastisk dyktig, og han er viktig for Senterpartiet. Han er et av de største politiske talentene i Norge, og Senterpartiet må ta med ham videre i ledelsen, sier Nordahl til NRK.

Alle fylkeslag samt Senterungdommen og Senterkvinnene får holde et innlegg på inntil tre minutter hver før nestledervalget skal avgjøres.

Nordahl håper partikollegene velger å framsnakke sin favoritt, framfor å rakke ned på motstanderen. Ifølge henne har det vært for mye av det siste i Senterpartiet den seneste tiden.

– Det er veldig trist at det har vært heftige personangrep. Det synes jeg ikke noe om. Jeg er veldig stolt av at vi som har vært opptatt av å snakke fram Ola, ikke har snakket negativt om noen andre, sier hun til NRK.

Per Inge Bjerknes, fylkeslederen i Østfold, er også lei skittkastingen. Selv håper han Tvinnereim danker ut Borten Moe i kampvoteringen.

– Jeg har aldri vært med på et like viktig nestledervalg i Senterpartiet før. Vi har vært gjennom en vanskelig periode, og nå er det et stort ønske i partiet om å få fokus på politikk igjen, sier han til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger