NRK Meny
Normal

Politiker-nei til nye toppidrettsmillioner

Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet vil ikke gi Olympiatoppen mer statlige midler.

Jarle Aambø

Toppidrettssjef Jarle Aambø ønsker seg 250 millioner kroner til Olympiatoppen, for at Norge skal kunne henge med konkurrentene.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Toppidretssjef Jarle Aambø ønsket seg søndag kveld, den siste dagen under OL i Vancouver, mer penger til norsk toppidrett.

I dag har Olympiatoppen et årsbudsjett på 115 millioner kroner. Ifølge Aambø må Norge ha 250 millioner kroner i året frem mot OL i London i 2012 og Sotsji i 2014, for å henge med de beste.

Men stortingspolitikere vil ikke bruke mer offentlige penger til toppidrett.

Gunn Karin Gjul

Gunn Karin Gjul, Arbeiderpartiet

Foto: Stortingsarkivet/Scanpix

- Jeg er helt i gullrus, så jeg skjønner godt at Jarle Aambø prøver å smi mens jernet er varmt, sier Gunn Karin Gjul, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og leder i Familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

- Men det er dessverre min rolle å være litt edruelig oppe i det hele og si at vi ikke har mer penger utover overskuddet i Norsk Tipping.

Liten befolkning

Aambø trakk søndag frem de store satsningene til land som Canada, USA, Tyskland og Russland. Han mener konkurransen internasjonalt vil bli stadig tøffere.

Gjul mener Aambø ikke må glemme at Norge har 4,8 millioner innbyggere, langt færre enn nasjonene Aambø vil konkurrere mot.

- Det er grenser for hvor mye vi kan klare å få til, ut fra den lille andel befolkning vi har, sier Gjul.

Øyvind Korsberg (Frp)

Øyvind Korsberg, Fremskrittspartiet

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Heller ikke komitémedlem Øyvind Korsberg fra Fremskrittspartiet vil gi Olympiatoppen mer statlige penger. Han mener toppidretten må finansieres med sponsormidler.

- Jeg husker tilbake fra 1960- og 1970-tallet, da DDR og Sovjetunionen hadde statsansatte idrettsutøvere. Det er vel ikke akkurat toppidrett jeg forbinder med de tankene, enten det gjelder dop eller resultater, husker Korsberg.

- Norske idrettsutøvere står seg veldig sterkt med de midlene de har, fastslår han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger