Natos utenriksministre under dagens møte i Brussel
Foto: Francisco Seco / AP

Nedrustningsavtalen New START

Oppsummert

I 2021 utløper den siste av nedrustningsavtalene mellom USA og Russland, New START. INF-avtalen, en annen viktig nedrustingsavtale, brøt sammen tidligere i år. USA og Russland skylder på hverandre.

 • Putin håper på nedrustningsavtale

  Russlands president Vladimir Putin håper USA vil gå med på å fornye atomnedrustningsavtalen New START før nyttår. Avtalen er en av få gjenværende nedrustningsavtaler mellom USA og Russland, og løper ut i 2021.

 • Putin gir ordre om rakettprøver

  Russlands president Vladimir Putin har gitt orde om at landets militære øyeblikkelig setter i verk tiltak som kan svare på USA nye rakettutskytinger. USA og Russland har trukket seg fra en avtale som begrenset oppskyting av mellomdistanseraketter.

 • Kritiserer amerikansk rakettest

  USAs testing av en landbasert mellomdistanserakett, få uker etter at landet trakk seg fra INF-avtalen, øker den militære spenningen, mener Russland og Kina. – USA har tatt steg som øker den militære spenningen, sier Russlands viseutenriksminister.

 • Har testa mellomdistanserakett

  USA har testa ein landbasert mellomdistanserakett, som trefte målet over 500 kilometer unna, opplyser forsvarsdepartementet, ifølgje AFP. USA og Russland har trekt seg frå INF-avtalen, som var ein nedrustingsavtale for landbaserte rakettar.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger