- Folket hadde ikke tillit

Etter de massive protestene mot kraftlinjene i Hardanger sier Liv Signe Navarsete (Sp) at hun overvurderte tilliten folket hadde til beslutningen.

Liv Signe Navarsete (Sp)

Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp).

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

I Politisk kvarter på NRK sier kommunalminister Liv Signe Navarsete at hun var forberedt på den store motstanden mot byggingen av kraftlinjene gjennom Hardanger.

– For når du får en allianse mellom det man kan kalle elite, både i Bergen og Oslo, og rundt om ellers i landet og en del miljøorganisasjoner, så er det en beintøff kamp å gå inn i, sier hun.

– Vurderte ikke tøft nok

– Men det jeg ikke ikke vurderte tøft nok, var at det ikke var tillit til det beslutningsgrunnlaget som lå til grunn. Det vi har opplevd nå er at det ikke har vært tillit til det forvaltningsorganene, i dette tilfellet Statnett og NVE, har lagt fram. Og er det ett punkt jeg ikke har vurdert hardt nok er nok det punktet, sier hun.

Hun sier samtidig at de berørte partene i Hardanger ikke ønsket å bidra under høringsrunden for kraftlinjene fordi de hele veien var tydelige på at de ikke ønsket dette alternativet.

– Stolte blindt på NVE og Statnett

Samfunnsredaktør i Bergens Tidende, Hilde Sandvik, sier at det største problemet i Hardanger-saken nok har vært Sps forhold til NVE og Statnett.

– NVE og Statnett ble ikke kalt til for å forklare ordentlig hva som skjedde. Det er interessant å se at Sp har valgt å stole så blindt på embetsverket, og at Navarsete nå sier at de undervurderte motstanden, sier Sandvik.

Bli enige om grunnlaget for beslutningen

Navarsete sier at hun håper at man gjennom den nye gjennomgangen av hvordan man skal sikre strømforsyningen til Bergen, kan bli enige om selve beslutningsgrunnlaget.

– Og at vi kan bygge opp igjen tillit, slik at vi dermed kan komme fram til en avgjørelse som folk skjønner. Den vil ikke tilfredsstille alle, for vi finner nok ikke et svar i Hardanger der alle blir fornøyde. Sjøkabel har også sine sider, men det har vi kanskje ikke vært flinke nok til å få fram så langt, sier hun.

Terje Riis Johansen (Sp) og Liv Signe Navarsete (Sp)

Olje- og energiminister Terje Riis Johansen (Sp) og kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) besøkte Ulvik i Hardanger da de i forrige uke inspiserte deler av kraftlinjetraseen fra Sima til Samnanger.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger