Hopp til innhold

Navarsete: – Et symbol på hvordan varsler ikke skal håndteres

Liv Signe Navarsete kommer med krass kritikk av Senterpartiets behandling av den grove Facebook-meldingen hun fikk. – Elendig håndtering, skriver den tidligere Sp-lederen.

Senterpartiets landsmøte 2017.

Tidligere Senterparti-leder Liv Signe Navarsete håper partiet har lært av hvordan de håndterte saken hennes.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Jeg tror ikke den elendige håndteringen Trygve og Marit sto for etter varslingen vil gjenta seg, men la dette stå som et symbol på hvordan et varsel ikke skal håndteres, skriver Liv Signe Navarsete på sin Facebook-profil.

Torsdag ble det kjent at den grove meldingen hun fikk fra noen som deltok på en hyttetur i Sverige, ikke får konsekvenser for noen av Sp-toppene som deltok på turen.

– I dag har jeg kommet i samme situasjon som mange, mange jenter og kvinner har vært i. En har varslet og ingen verdens ting kommer ut av det, bortsett fra en megatøff tid for seg selv, skriver hun.

– Ingenting skjedde

Navarsete viser til at hun sa ifra til partiet da hun mottok meldingen, uten at saken ble ordentlig fulgt opp.

Saken havnet igjen på ledelsens bord i år, etter #metoo-kampanjen. Partiet sier de har vært i kontakt med alle som deltok på hytteturen, uten å få klarhet i hvem som sendte meldingen. Onsdag ble det kjent at partiets politianmeldelse av saken, blir henlagt.

– Jeg varslet partiledelsen, ingenting skjedde, og nå bruker politiet den lange tiden som argument for ikke å gjøre noe, konstaterer hun.

To av deltakerne på hytteturen – Ola Borten Moe og Ivar Vigdenes – er også involvert i en annen sak i partiet. Tidligere Natur og Ungdom-leder Silje Ask Lundberg kritiserte onsdag Moe for måten han håndterte et varsel mot Vigdenes på da de to jobbet i Olje- og energidepartementet.

Slik kommenterte Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum saken etter sentralstyrets møte torsdag morgen.

Vedum: – Vil snakke med Navarsete

Liv Signe Navarsete er sykmeldt etter at saken ble kjent og mye omtalt, og sier hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Sp vil stemme for et mistillitsforslag mot justisministeren dersom det kommer til behandling. Det sa Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB fredag.

UHØRT: Trygve Slagsvold Vedum sier Liv Signe Navarsete aldri skulle ha mottatt SMS-en fra hytteturen.

Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

– Dette var en uhørt tekstmelding, som Navarsete aldri skulle ha fått. Den skulle aldri vært sendt. Det er sterkt beklagelig at vi gjennom et grundig arbeid ikke har funnet ut av hvem som har sendt den, sa Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til NRK tidligere på dagen.

Konfrontert med Navarsetes kritikk av hvordan saken har blitt håndtert av Sp-ledelsen, sier Vedum at han vil diskutere dette direkte med Navarsete når hun er tilbake.

«Det er leit at Liv Signe føler det sånn», sier Vedum til NRK.

Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad er på ferie, og har ikke anledning til å kommentere saken, ifølge Sp-rådgiver Lars Vangen.

Borten Moe tilbake som nestleder

På direkte spørsmål fra NRK om Vedum har tillit til nestleder Ola Borten Moe, svarer Slgasvold Vedum unnvikende.

– Jeg har tillit til at Borten Moe kommer til å gjøre en god jobb for partiet også fremover, for det er det landsmøtet har valgt han til, sier Vedum.

– Nå skal saken avsluttes og da vil han på et tidspunkt kunne komme tilbake og gjøre den jobben landsmøtet har valgt han til. For alle vi som har et verv er valgt av landsmøtet, og har en plikt overfor landsmøtet.

Det er nå kjent at Borten Moe er tilbake som nestleder. NRK har vært i kontakt med Borten Moe, som bekrefter at han fortsetter som nestleder, men vil foreløpig ikke kommentere saken ytterligere.

Trygve Slagsvold Vedum.

Sp-lederen sier han har tiltro til Borten Moes forklaring.

AKTUELT NÅ