Navarsete takket Haga

Sp-leder Liv Signe Navarsete takket tidligere partileder Åslaug Haga for å ha etablert dagens regjering med SV og Arbeiderpartiet.

 Leder Liv Signe Navarsete hilser på og gratuleres av Åslaug Haga.
Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Senterpartiet ligger an til å gjøre et godt valg, og det var en fornøyd Sp-leder som talte til valgvaken i Oslo i kveld.

– Vi får håpe vi kan feire, for det er noe vi kan, sa Navarsete.

– Jeg har et stort rødgrønt hjerte

Navarsete uttrykte takknemlig for det arbeidet Haga gjorde med å få den rødgrønne regjeringen på beina og er ikke tvil om Senterpartiets innspill i regjeringen har hatt betydning for politikken og at velgerne har sett dette.

– Åslaug Haga gjorde en kjempejobb og jeg er takknemlig for den innsatsen hun ga, sier Navarsete til NTB.

– Senterpartiet kommer til å gjøre det bra, og jeg har enormt stort rødgrønt hjerte, så dette ser ut til å gå bra og det gleder meg enormt, svarte den tidligere partilederen Åslaug Haga.

Ligger an til 11 mandater

Valgdagsmålingene viser at Senterpartiet har fått en oppslutning mellom 5,9 og 6,8 prosent. Partiet ligger an til å få 11 eller 12 mandater på Stortinget, mot dagens 11. Navarsete tolker dette som at partiet ligger an til å få fornyet tillit som regjeringspartner.

– Det ser lovende ut. Det er spennende, men jeg våger ikke å slippe løs jubelen ennå, sier Navarsete.

– Alt tyder på at vi skal komme ut med et godt resultat, det er førti år siden en flertallsregjering blir gjenvalg ti Norge, fortsatte partilederen.

SISTE NYTT

Siste meldinger