Nav-ansatte: Det var nødvendig med et lederskifte

De ansatte i Nav er ikke overrasket over at Joakim Lystad må gå. – Det har lenge vært nødvendig med endringer i driften, sier fagforeningsleder Hanne Nordhaug.

Nav-direktør Joakim Lystad

Nav-direktør Joakim Lystad fikk sparken av regjeringen i dag. Nå håper de ansatte på en ny og prioritert retning for etaten.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Hanne Nordhaug, NTL Nav

Hanne Nordhaug, leder i NTL Nav, er glad for at det blir endringer i ledelsen.

Foto: NTL Nav

I dag ble det klart Joakim Lystad får sparken som direktør i Nav. Det skjer dagen etter at et ekspertutvalg slo fast at Nav ikke lykkes med å få flere folk i arbeid.

At Lystad måtte gå, kom ikke overraskende på leder i de ansattes fagforening, NTL Nav, Hanne Nordhaug.

– Nei, vi er ikke overrasket. Dette er problemer vi har sett over lang tid, og da er det ikke uvanlig i slike situasjoner at toppledelsen må gå, sier Nordhaug til NRK.

Fornøyd med Monland

Nordhaug sier hun støtter arbeidsminister Robert Erikssons valg om å gjøre endringer i toppen i etaten.

– Vi har sett over lengre tid at det har vært nødvendig med endringer i driften av Nav, og vi mener det derfor er riktig at man nå endrer i toppledelsen.

Konstituert direktør er nå Kjersti Monland. Hun har vært i Nav siden 2006, det siste halvåret som konstituert IKT-direktør. Under Lystads ledelse kastet Nav bort 110 millioner kroner på et IKT-system som havarerte. Nordhaug har tillit til at Monland vil gjøre en bedre jobb.

– Jeg vet at hun kjenner etaten godt og hun er sånn sett et godt valg, sier Nordhaug.

– Får ikke brukt kompetansen

Nordhaug sier hovedproblemet i Nav de siste årene har vært at man ikke har hatt en overordna definert retning, og at ledelsen ikke har prioritert hva de ansatte skal gjøre eller hvordan det skal gjøres.

– Nå må vi se på brukerressursene i Nav. I dag er det altfor mye fokus på kontrollvirksomheten. Ansatte får ikke brukt den fagkompetansen de sitter på, sier Nordhaug.

– I tillegg må de lokale enhetene gis mer tillit uten detaljstyring. Jeg skjønner godt ekspertutvalgets konklusjon om at det blir brukt for lite ressurser for å få folk i arbeid.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger