Når ikke fristen - samles igjen på søndag

STORTINGET (NRK): Etter en knapp halvtime med forhandlinger ble det klart, regjeringen og samarbeidspartiene har for mye jobb foran seg til at de klarer å bli enige innen i morgen.

Trond Helleland (f.v), Knut Arild Hareide, Trine Skei Grande og Harald N

Trond Helleland (H), Trine Skei Grande (V), Harald T. Nesvik (FRP), og Knut Arild Hareide (KrF) etter at de hadde bestemt seg for å fortsette på søndag.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Fristen for å bli ferdig med et statsbudsjett fredag klokken 12 nærmer seg med stormskritt, og etter bare en halvtime i samme rom hadde også samarbeidspartiene blitt enige om at det var realiteten.

Avstanden mellom de fire partiene er stor, men til tross for at det begynner å nærme seg en frist så har det vært håp om en løsning.

Men den kommer uansett ikke før på søndag.

– Det er fordi fristen Finanskomiteen hadde satt er i morgen, fredag, klokka tolv. Den når vi ikke. Derfor velger vi å jobbe beinhardt frem til søndag, sier Trond Helleland i Høyre.

Kryptiske meldinger

Da Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide ankom forhandlingsmøtet torsdag kveld var det et litt bedre humør å spore hos KrF-lederen, men han hadde kryptiske meldinger til pressen.

– Jeg har et budskap til regjeringspartiene, sa Hareide.

– Hva betyr det, er det et alvorlig budskap?

– Det skal jeg først dele med Frp og Høyre, svarte Hareide nølende.

Etter en knapp halvtime sammen med de nevnte partiene var han likevel ikke veldig snakkesalig når det gjaldt hva de hadde snakket om av konkrete ting.

Vil ha en løsning

Sent i går kveld avsluttet de parlamentariske lederne sitt tredje forhandlingsmøte etter at finanspolitikerne kastet inn håndkleet på tirsdag. Til møtet kom en smilende KrF-leder Knut Arild Hareide med et spisset tilbud som han skal ha strukket langt. Da møtet var ferdig forsvant han uten en kommentar.

Etter dagens samling var det fire partier med litt senkede skuldre som kom ut, og beskjeden fra de fire var at de nå skal jobbe intensivt fremover, og møtes igjen på søndag.

Det har vært spekulert i om det går mot brudd for partiene som forhandler, men både Hareide og Grande har vært optimistiske med tanke på en løsning. Og så det at de nå tar seg mer tid til å arbeide frem en løsning kan tyde på at de vil unngå brudd.

Harald Tom Nesvik (FRP) og Trond Helleland (H) ankommer møte i budsjettforhandlingene

Harald Tom Nesvik (FRP) og Trond Helleland (H) snek seg unna pressen på vei inn.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Harald T. Nesvik i Fremskrittspartiet var positiv da han kom ut av møtet, men han ville heller ikke utdype hvilke problemområder de har beveget seg i. Men at det er vanskelig nok til at fristen fredag klokken 12 ryker, det er han klar på.

– Vi ser at arbeidsmengden som gjenstår er så betydelig at vi ikke blir ferdig til i morgen.

SISTE NYTT

Siste meldinger