Nærmiljøet samlet til cup etter knivdrapet på Arvin Taravaty (20)

En fotballcup for å minnes ham. En skole i Iran. En sang om minner med ham. Drapet på Arvin Taravaty (20) har påvirket mange.

Arvin

DREPT: De som kjente Arvin Taravaty (20) sier at han var en sjenert, ydmyk og snill gutt. - Miljøet har mistet en positiv person, sier storebroren.

Foto: NRK

På et beskjedent, hvitt pappskilt i idrettshallen står det «Cup til minne om Arvin» med et stort hjerte.

300 barn og unge fra store deler av Oslo har meldt seg på for å gjøre noe av det Arvin Taravaty (20) likte best.

– Dette betyr veldig mye for familien, spesielt for pappa. Det varmer hjertet at hele lokalsamfunnet står sammen og støtter hverandre, sier storebror Ario Taravaty.

20-åringen ble knivstukket ved t-banen på Ellingsrud den 7. september. Han lå på sykehus med livstruende skader i to dager før han døde. Flere ble vitner til knivstikkingen og politiet sendte ut en etterlysning på en 23-åring fra samme nabolag. Han hadde reist til Marokko, men meldte seg selv. Han er siktet for drap og sitter i varetekt.

Bror

FOTBALLCUP: Storebroren til den drepte 20-åringen kaller fotballagene på banen for neste kamp. - Hele nærmiljøet stilte opp og vi fikk til dette på fem dager, sier Ario Taravaty.

Foto: NRK

Arrangerte cup på fem dager

Flere fra de østre bydelene i Oslo forteller at drapet på 20-åringen var et sjokk som vekket noe i lokalområdet.

– Arvin var en snill gutt, som aldri sloss eller krangla med noen. Dette viser hvor fort det kan gå så galt. Jeg har bodd her i 20 år og har aldri opplevd dette før, det påvirker mange veldig, sier storebror Ario Taravaty.

Han forteller at hele lokalsamfunnet stilte opp, da familien og venner ville skape noe positivt til å minnes 20-åringen. Arvin Taravaty vant NM i fotball med Vålerengas gutter 16-lag i 2012. Han takket senere nei til et tilbud om å spille på A-laget i Vålerenga, fordi han ville fokusere på skole. Når familie og venner skulle minnes ham, ble det naturlig å arrangere en fotballcup.

– Alle samles i dag for å minnes lillebroren min, og for å vise omsorg og kjærlighet til hverandre. Vi prøver å få noe positivt ut av dette i stedet for å gå rundt i sinne, sier Taravaty.

Vennene minnes

Fotballtrøye

LAGTRØYE: Benjamin Hajji har på seg en Vålerenga-drakt signert av flere spillere på laget og venner. Han spilte på laget med Arvin Taravaty i fem til seks år.

Spillerne i flerbrukshallen går alle sammen med t-skjorter med «Arvin cup» trykt på framsiden, og «Taravaty» under draktnummeret bak. Unntatt Benjamin Hajji. Han spilte fotball med Taravaty på Vålerenga og har fått spillere og venner til å signere en VIF-drakt.

– Jeg syns dette er utrolig gøy. Jeg blir ydmyk av hvor mange som kommer hit fra hele byen. Jeg tror Arvin hadde syns dette var veldig gøy, sier Benjamin Hajji.

– Dette har rystet hele Groruddalen, det har virkelig påvirket alle. Det er synd at det er sånne ting som skal til for at man innser hva som er viktig, sier Hajji.

– Arvin var en helt fantastisk person. Han kjente mange selv om han ikke var den mest sosiale, han hadde alltid et godt smil. Det var et tap for oss alle, sier Magne Mwakisu Elvsveen.

– Denne cupen gjør at vi kan gå i noen fine minner. Heller enn å sitte igjen med det vonde, kan vi få et smil om munnen.

Hyllet med sang

Artisten Jonas Benyoub var en venn av 20-åringen. Han fortalte om hvordan drapet påvirket vennekretsen da han var gjest hos Christine Dancke på P3.

– Det har på en måte vekket alle oss fra Ellingsrud, det som skjedde. Vi glemte litt hverandre før det. Dette påminnet oss på at vi bare har hverandre, sier Benyoub til Christine Dancke på P3.

Se ham framføre en sang til minne om 20-åringen.

Ellingsrud er egentlig et fredelig område, forteller vennene til Taravaty. De beskriver ham som en sjenert, ydmyk og snill gutt, som aldri havnet i konflikter. Politiet mener det var en krangel mellom 20-åringen og den nå drapssiktede mannen, som førte til drapet.

Vil lage forening for unge

– Det var et sjokk, jeg hadde snakket med gutten som er siktet en kort stund før. Det føles som at to unge liv har gått tapt, sier Mohsin Raja.

Forsvareren til den siktede 23-åringen vil ikke si om han erkjenner drapssiktelsen, men sier at han samarbeider med politiet.

– Det har vært mye vold blant unge den siste tiden. Dette drapet har vært en vekker som gjør at vi må gjøre noe nå. Vi må hjelpe ungdommer i bydelene, med å gi dem et tilbud og aktiviteter, et sted å være, sier Raja.

markering

MARKERING: Venner samlet seg til en markering ved drapsstedet, ved Ellingsrud senter 9. september.

Sammen med Ghulam Fareed Kahn vurderer de nå å starte en forening for ungdommer i hovedstaden. Mandag denne uken var Kahn selv med på å stoppe en slåsskamp. En gruppe tenåringer gikk løs på en gutt utenfor Vestli t-banestasjon, ifølge Kahn. En av dem skal ha trukket en pistol.

– Det er et problem at de ikke har et sted å være. Vi to har vært «småkjeltringer» selv da vi var yngre, men vi kom ut av det. Nå vi vil bruke vår bakgrunn til å hjelpe andre, sier Kahn.

Skole i Iran

Fotballcupen er ment å avholdes årlig, planene får neste års cup er allerede i gang. Flere kjente fotaballspillere skal allerede ha lovet å bidra.

Storebror Ario Taravaty sier han ikke vil røpe for mye, men de har planer om å starte en innsamlingsaksjon for å etablere en skole i Iran, oppkalt etter Arvin.

I idrettshallen blir en av de yngre spillerne båret opp på gullstol av lagspillerne, etter en spesielt god prestasjon. De stiller seg på rekke og rad for å ta imot medaljer for innsatsen.

– Jeg syns dette er helt fantastisk. Ingen kommer til å glemme Arvin. Det viser at man kan gå framover, og samtidig ta med seg det som har skjedd. Vi kan vise at noe positivt kommer ut av det også, sier Magne Mwakisu Elvsveen.

premieutdeling

PREMIEUTDELING: Ario Taravaty deler ut medaljer til vinnerne av cupen. Nå vil familien og vennene gjøre cupen til en årlig begivenhet.

Foto: Olav Døvik / NRK

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger