Nå kommer sprengkulda til Oslo

Nyt helgen, mandag er et tosifret antall kuldegrader i anmarsj.

Isfiske

FREM MED VARMEDRESSEN: Neste uke blir det kaldt i hovedstaden.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Dersom du synes vinteren i hovedstaden eller det sentrale østlandsområdet så langt har vært av det kalde slaget, kommer du til å få årets overraskelse neste uke.

Da blir det nemlig enda kaldere.

Temperaturene kommer riktignok ikke til å nå ned i de minus 40 gradene Røros allerede har bokført i vinter, men det blir tosifret.

Og det begynner allerede på mandag.

Langt undertøysvær

Ifølge Meteorolgisk Institutts værside yr.no . gradestokken til å synke fra søndagens 0 grader til minus 12 grader mandag.

Det er bare begynnelsen.

Tirsdag skal vi ned i minus 16 før kuldeperioden bunner på minus 17 grader på onsdag.

Fra torsdag til lørdag får vi henholdsvis minus 16, minus 13 og minus 14 grader, før vi igjen skal ned på minus 16 grader på søndag.

Vinden kommer til å ligge på mellom 3 og 4 meter per sekund i hele perioden.

Ser vi på Meteorologisk Institutts sannsynlighetsberegning for sannsynligheten til at projeksjonen slår til, blir bildet enda kaldere.

I de kaldeste periodene holder de det som 50 prosent eller mer sannsynlig at temperaturen kommer til å ligge mellom minus 10 grader og minus 20 grader.

Småkaldt i storbyene

Norges andre storbyer sklir unna kuldeperioden i hovedstaden.

Neste uke meldes det om mellom 0 grader og minus 7 grader i Bergen, Trondheim skilter med temperaturer fra minus 5 grader til minus 12 grader, og Tromsø får mellom minus 10 og minus 12 grader.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger