Nå kan du styre politikerduellene

Partilederne skal utfordre hverandre til duell på direkten. Temaet bestemmer du.

Programleder Fredrik Solvang

Partilederne utfordrer hverandre til duell i temaer som nrk.no-leserne velger. Bildet viser programleder Fredrik Solvang.

Foto: Julia Naglestad

Stem på duellene her!

På mandag sparker NRK i gang valgkampen med den første partilederdebatten i Arendal.

Vær med og bestem

Bompenger og klima er blant hovedtemaene i sendingen. I tillegg kan du som seer – og velger – være med og påvirke duellene i sendingen:

  • Du får stemme frem ett av to temaer for hver politiker, saker de selv mener er sine hjertesaker.
  • Når partilederen på direkten får vite hvilket tema som har fått flest stemmer, vil han eller hun peke ut en annen i panelet til duell.
  • Avstemningen vil pågå helt inn i sendingen.

– Vi gjør dette for å åpne opp sendingen, og fordi vi ønsker at velgerne skal kunne bidra i større grad, sier programleder Fredrik Solvang.

– Jeg synes også det er interessant å se hvor spontant og raskt politikerne vil kunne tilpasse seg en debatt de ikke er hundre prosent forberedt på, legger han til.

partilederdebatt

Fra partilederdebatten i Bergen i 2017.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

I den første partilederdebatten er det fire som står for tur: Trine Skei Grande (V), Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Jonas Gahr Støre (Ap) og Bjørnar Moxnes (R). De siste fem partilederne skal utfordre i neste partilederdebatt fra Trondheim 6. september.

– Fint med innflytelse

Grande har valgt skolepolitikk og EØS-avtalen som sine tema.

– Jeg tenker det er fin måte å skape engasjement på. Vi er avhengig av at folk bryr seg og faktisk går og stemmer ved valget. Da er det fint at de også har innflytelse på temaer de ønsker å vite mer om, skriver Grande i en e-post til NRK.

Rødts Bjørnar Moxnes vil duellere i temaene profittbarnehager og politikerlønninger.

– Jeg ser fram til duellen og tror dette kan bli en fin måte å gjøre debattene mer varierte og spennende på. Det er bra at NRK fornyer partilederdebattene og trekker seerne med, sier Moxnes.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger