Nå kan det ha løsnet i budsjettforhandlingene

– Vi er mye nærmere en løsning i dag enn vi var i går, sier Venstre-leder Trine Skei Grande. Men regjeringen har ikke gått med på noe enda.

Venstre-leder Trine Skei Grande sier regjeringen og samarbeidspartiene er mye nærmere en løsning i budsjettforhandlingene etter krisemøte i morges.

VIDEO: – Jeg håper at vi skal klare det slik at vi får et budsjett til jul, sier en fornøyd Trine Skei Grande til NRK etter tredje forhandlingsmøte med regjeringen og samarbeidspartiene.

Raskest ut fra forhandlingene var Venstres Trine Skei Grande, etterfulgt av KrF-leder Knut Arild Hareide.

– Jeg tror det var fire partier som opplevde dette som et godt møte, sier Hareide.

De kommer ut fra nok et møte med partilederne i Høyre og Frp. I går forhandlet regjeringspartiene til langt på natt for å finne en løsning de kunne presentere for samarbeidspartiene på morgenmøtet i dag.

Det går i riktig retning. Det tror jeg også at regjeringspartiene opplever.

Knut Arild Hareide, KRF

Tiltak mot klimautslipp har vært blant temaene på bordet i dag, men ingen vil nevne den omstridte bilpakken (se faktaboks).

Rørte ikke bilpakken

NRK forstår at Erna har forsøkt å oppfordre både Frp og Venstre til å ha en mindre ultimativ inngang til forhandlingene. Men ifølge Frp-politiker Hans Andreas Limi har ikke bilpakken vært et tema i går eller i dag.

På spørsmål fra NRK om han er redd for at bilpakken kan bli et tema, svarer Limi nei.

– Det vi prøver å komme KrF og Venstre i møte på er andre deler av budsjettet, også på den grønne siden. Det er mye i det som Venstre la frem på lørdag som vi tror er løsbart, sier han.

Flere forsikringer trenger ikke Venstre-lederen i dag.

Trine Skei Grande mener partiene er mye nærmere en løsning i budsjettforhandlingene etter krisemøte i morges.

– Det er klima-saken som har vært vanskelig, men vi er mye nærmere en løsning i dag enn vi var i går, sa hun til NRK og legger til:

– Det er ganske mye jobb igjen. Jeg håper at Venstres skisse kan bidra til å løse det. Men vi har ikke gått med på noe, og de har ikke gått med på noe. Nå snakker vi om å finne en løsning som er bra for landet, fortsetter hun.

Vurderer Venstre sin skisse

BUDSJETT: Knut Arild Hareide kommenterer siste utvikling i forhandlingene.

Venstre-lederen bekrefter at det har kommet noe nytt, som ikke lå på bordet i går.

– Det har blitt tatt skritt i riktig retning svarer hun.

Nå går partiene hver til sitt, og KrF skal bruke tiden til å komme med et skriftlig svar.

– Regjeringen kom med bidrag inn i forhandlingene i natt. Nå skal vi gå gjennom dette og svare på det i skriftlig form. Det vil nok ta litt tid, så det går en stund før neste møte, sier Knut Arild Hareide.

SISTE NYTT

Siste meldinger