Nå frykter Listhaug svenske tilstander i helsesektoren

GARDERMOEN (NRK): Sylvi Listhaug (Frp) vil ikke slutte å snakke om innvandring som helsepolitisk talsperson. – I Sverige fører innvandringen til store kapasitetsproblemer, advarer hun.

FrP landsmøte.

TILBAKE: Sylvi Listhaug på talerstolen under Frps landsmøte.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Jeg har ofte brukt Sverige som eksempel. De har store utfordringer i enkelte bydeler, men det er ikke bare det. Helsevesenet har et stort problem når det gjelder kapasiteten og flere skyteepisoder enn resten av Norden til sammen, sa Listhaug under et seminar om helsepolitikk på Frps landsmøte.

Selv om hun ikke lenger har ansvar for partiets innvandringspolitikk, mener hun det er viktig å se politikkområdene i sammenheng.

– Det blir flere å betale stønader for hvis det blir høy innvandring og vi ikke får dem i jobb. Det er utfordringen. Derfor er velferdsmodellen vår avhengig av at vi lykkes med innvandringen og integreringen, utdyper hun overfor NRK.

Frp landsmøte 2018

GOD STEMNING: De helsepolitiske kollegene Bård Hoksrud og Sylvi Listhaug tok imot Frp-delegatene med gratis pølse da landsmøtet startet fredag.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Innvandringspolitikk ute av kontroll

Hun mener Frps innstramminger på innvandringsfeltet har bidratt til at Norge ikke har samme kapasitetsproblemer i helsevesenet som Sverige.

– Vi har hatt en helt annen politikk enn Sverige, takket være Frp. Svenskene har hatt en innvandringspolitikk som har vært helt ute av kontroll, det ser vi på mange fronter nå, sier hun.

– Hva har svenskene gjort feil?

– De har tatt imot altfor mange innvandrere på kort tid. Det er en enorm oppgave å integrere så mange, og Sverige har ikke klart det. Vi ser bydeler ute av kontroll og parallelle samfunn. Slik skal vi ikke ha det i Norge.

Sylvi Listhaug (Frp) i Rinkeby

I SVERIGE: Sylvi Listhaug på tur til Rinkeby som justisminister i valgkampen.

Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix

Tilbake i rikspolitikken

Listhaug måtte som kjent gå av som justisminister etter et omstridt Facebook-innlegg tidligere i år. Nå er hun tilbake i rikspolitikken som helsepolitiker på Stortinget, et ansvarsområde hun deler med stortingsrepresentant Bård Hoksrud.

På Frps landsmøte har hun blitt tatt imot som en stjerne, og fredag fikk hun skryt av partileder Siv Jensen for innsatsen som justisminister.

– Var du klar for å gå av som statsråd?

– Jeg tror alt skjer av en grunn. Jeg er veldig fornøyd med livet nå, og savner ikke å være statsråd i det hele tatt, sier Listhaug til NRK.

Helsepolitikk var noe av det som fikk henne til å melde seg inn i Frp, sier hun.

– Jeg gleder meg til å reise rundt i landet, møte eldre og samtidig ha mer tid til familien og barna.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger