Hopp til innhold

Nå er Listhaug på vei ut av tenkeboksen

Det har vært knyttet stor spenning til om Sylvi Listhaug vil la seg nominere til Stortinget i 2017. Nå lover Frp-stjerna svar innen kort tid.

Sylvi Listhaug (Frp)

Sylvi Listhaug (Frp) er i ferd med å bestemme seg for om hun vil la seg nominere til Stortinget i neste periode.

Foto: David Vojislav Krekling / NRK

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug har seilet opp som én av Frps mest populære politikere. Internt i partiet har man sågar begynt å hviske om en eventuell arvtaker til Frp-tronen når nåværende leder Siv Jensen en gang gir seg.

Krefter i Frp i både Hordaland og Oslo har gitt signaler om at det kan være aktuelt å gi Frp-stjerna sikker plass på valglistene til Stortinget i neste periode, men Listhaug sier hun fortsatt må vurdere om hun virkelig vil la seg nominere.

Ikke for egen del, men av hensyn til barna.

– Bryr meg katten om Facebook

Det hun frykter er at barna skal fange opp nettets mørkere sider.

– Jeg tåler massevis av negative karrakteristikker, og jeg bryr meg katten om hva som står på Facebook. Men ungene mine blir etterhvert større, og de kommer til å lese en del av det som kommer. Det gjør meg betenkt. Det med ungene vil gjøre mer inntrykk på meg enn om jeg leser det selv, sier Listhaug.

Samtidig sier Frp-statsråden at hun er takknemlig for at så mange i partiet har gitt uttrykk for at de har tro på henne.

Vil du stille krav til partiet for å klare kombinasjonen med å ha barn og sitte på Stortinget?

– Nei, jeg skal først og fremst ta stilling til om jeg skal stille meg til disposisjon. Jeg skal tenke meg om og se hva jeg gjør fremover. Det er det jeg gjør nå.

Listhaug har imidlertid innrømmet at hun er i ferd med å ta en avgjørelse. Til NRK opplyser Listhaug at hun kommer til å ta en avgjørelse om hun skal la seg nominere innen utgangen av august.

Tror på flere samfunnstopper med innvandrerbakgrunn

Før den tid fortsetter hun som innvandrings- og integreringsminister. I den rollen har hun fått med seg at NRK har satt søkelys på at innvandrerandelen blant ansatte i departementene er milevidt unna regjeringens mål for statlige virksomheter.

Målet er å speile mangfoldet i befolkningen, men likevel er andelen innvandrere og norskfødte med innvandrerandel i departementene på under fem prosent. Andelen i den øvrige befolkningen er på 16,3 prosent.

Det tror statsråden kommer til å endre seg.

– Hvis du skal få en høyere stilling så krever det at man jobber noen år, opparbeider seg erfaring og kunnskap, og går en vei som alle andre. Jeg er sikker på at vi kommer til å se flere med innvandrerbakgrunn som får høye posisjoner enten i embetsverket eller i politikken fremover.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger