Muslimer harselerer over amerikanske mediers leilighetssnoking

På direktesendt TV rotet amerikanske reportere gjennom tingene til det terrormistenkte paret i San Bernardino. Nå tar muslimer et satirisk oppgjør på Twitter.

California Shootings

ROTET RUNDT: Reportere gikk gjennom leiligheten til terrormistenkte Sayed Farook og Tashfeen Malik. Her er de inne på barnerommet. TV-kanalen MCNBC har senere beklaget oppførselen.

Foto: Chris Carlson / Ap

Under hashtaggen #MuslimApartment (#MuslimskLeilighet) poster muslimer bilder fra sin egen leilighet på Twitter.

«Krydder av masseødeleggelse», står det under et bilde av fire bokser med krydder.

Laster Twitter-innhold

Viste opp personlige gjenstander

Postene er et oppgjør med amerikanske medier, som fredag tok seg inn i leiligheten til Syed Farook (28) og Tashfeen Malik (27), paret som er mistenkt for å ha skutt og drept 17 personer i San Bernardino i California.

På direktesendt TV rotet reportere gjennom parets private eiendeler og viste opp barneleker, poser med nøtter, familiebilder og bøker, skriver BBC.

Målet skal ha vært å finne motivet bak parets handlinger.

Det har fått mange til å reagere. Hashtaggen har så langt fått over 17.000 tweets.

– Motbydelig

Det var grasrotaktivisten Noor Mir som startet trenden ved å poste dette bildet av leiligheten sin:

Laster Twitter-innhold

– Vi startet hashtaggen etter å ha sett den motbydelige måten mediene invaderte og ransakte hjemmet på, og hvordan de undersøkte vanlige gjenstander og spekulerte om dem. Det gjorde oss virkelig ulykkelige, sa Mir, ifølge National Journal.

Mange har fulgt hennes eksempel:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Laster Twitter-innhold

– Å, se en Koran!

«Å, se en Koran!» sa en av reporterne på tokt inne i parets leilighet. Journalistene viste opp førerkort og helsekort, og spekulerte på om det kunne være relevant for FBI-etterforskingen.

Fredag ettermiddag var det stor forvirring knyttet til hvordan reporterne hadde klart å komme seg inn i parets leilighet og om de hadde fått lov.

I en uttalelse beklager TV-kanalen MSNBC at den viste direkte TV-bilder som burde ha vært redigert først.

Flere reportere har nå slettet bildene de la ut fra leiligheten.

Laster Twitter-innhold

Laster Twitter-innhold

Muslimer har tøff tid i møte

Muslimer i USA har merket at trakasseringen har tiltatt etter terrorangrepene i Paris. Etter skytemassakren i California frykter mange at mistroen og hatet kan øke.

– Det kan bli en tøff tid for amerikanske muslimer fremover, sier NRKs korrespondent Tove Bjørgås, som har snakket med imamer i flere moskeer i området.

Se video:

USA-korrespondent Tove Bjørgaas har snakket med muslimer i San Bernardino i California, der et muslimsk par skjøt og drepte 14 personer.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger