Mulla Krekar får bli i Oslo under ankebehandling

Mulla Krekar behøver ikke å reise til Kyrksæterøra før anken er behandlet, har Oslo tingrett bestemt.

Mulla Krekar i retten

Mulla Krekars flytting til Kyrksæterøra er nok en gang utsatt.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

I avgjørelsen skriver tingrettsdommer Oddmund Svarteberg at det ikke vil ta lang tid før Borgarting lagmannsrett har tatt stilling til anken.

Der heter det også at tingretten under noe tvil kom frem til at politiets vedtak om å tvangsflytte mulla Krekar til Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag er gyldig, og at det vil være en stor ulempe for Krekar å flytte til Kyrksæterøra før lagmannsretten har tatt stilling til anken, og de etter det skulle komme frem til at den fører frem.

Politiet sier til NRK at de forholder seg til beslutningen fra Oslo tingrett.

Oslo tingrett bestemte mandag at politiet kan tvangsflytte mulla Krekar til Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag. Hensynet til grunnleggende nasjonale interesser må gå foran familielivet til Krekar, mente retten.

– Stor innflytelse i Oslo

Både politiet og PST vil flytte Krekar langt vekk fra hovedstaden fordi de mener at mullaen fortsatt er en farlig mann med stor innflytelse i ekstremistmiljøer.

Politiinspektør Vegard Rødås i Oslo politidistrikt sa til NRK mandag ta de forventet at mulla Krekar i løpet av få dager frivillig skulle reise til Kyrksæterøra.

Rett etter avgjørelsen sendte Krekars advokat Brynjar Meling inn en anke, og ba om at den skulle gis oppsettende virkning. Retten måtte da avgjøre om mullaen fikk vente i Oslo mens rettsprosessen om tvangsflyttingen pågår, eller om han må dra til Sør-Trøndelag med en gang.

– Jeg er ikke overrasket over at vi må høyere opp i rettssystemet med denne saken, sa Meling til NRK etter avgjørelsen i går.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger