NRK Meny
Normal

Møttes til lunsj dagen etter

Manuela Ramin-Osmundsen og Anne-Lise Ryel møttes til lunsj dagen etter at de hadde snakket sammen om barneombuds-stillingen i bilen. Samtaleemnet var det samme.

Manuela Ramin-Osmundsen og Anne Lise Ryel
Foto: NRK/SCANPIX

Ramin-Osmundsen bekrefter overfor Nettavisen at de to hadde en lunsjsamtale.

- Jeg er ikke hundre prosent sikker, men jeg tror det var på mitt kontor, sier den tidligere barne- og likestillingsministeren.

Manuela Ramin- Osmundsen trakk seg som statsråd torsdag etter at det ble kjent at hun om kvelden 3. januar, via Anne-Lise Ryel, indirekte hadde bedt Ida Hjort Kraby om å fornye søknaden på stillingen som barneombud.

Hemmelig lunsj

Anne-Lise Ryel har sagt at Ramin-Osmundsen ba henne holde denne samtalen hemmelig. Statsminister Jens Stoltenberg fikk heller ikke vite noe om  lunsjsamtalen dagen etter.

Både Manuela Ramin-Osmundsen og Anne-Lise Ryel bekrefter at de spiste lunsj sammen 4.januar.

Under måltidet fortalte Ryel henne at Kraby hadde fått overbrakt innholdet i samtalen de to hadde hatt dagen i forveien.

- Samtalen fortsatte

- Vi snakket om den nye ekteskapsloven, om likestilling og om likstillingsombudets sykdom. I tillegg var det naturlig at vi var innom barneombudsjobben og samtalen vi hadde hatt kvelden før, sier Anne-Lise Ryel til Dagbladet.

Hun husker ikke nøyaktig hva hun sa, men det var noe i retning av at "Jeg har snakket med Kraby, og hun har sagt at hun skulle sove på det", forteller Ryel.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger