Møtes til statsministerduell

Omstilling, digitalisering og hvordan få flere folk ut i arbeid blir temaer når Erna Solberg (H) og Jonas Gahr Støre (Ap) møtes til duell på Finansnæringens dag.

STATSMINISTERDUELL: Se duellen mellom Erna Solberg (H) og Jonas Gahr Støre (Ap).

– Dette er jo den første skikkelige statsministerduellen foran dette stortingsvalget, så det er spennende, sier informasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

I går kveld jobbet hun med de siste detaljene for den årlige konferansen. Det er ventet rekordmange, over 1000 deltakere, til lokalene til Skur 13 på Tjuvholmen i Oslo.

Og trekkplasteret er de to partilederne.

Siden det er finansnæringen som holder hus blir økonomi og omstilling i næringslivet sentrale tema for toppmøtet.

Dette vil de snakke om

Erna Solberg vil innledningsvis snakke om finansnæringens rolle i en stabil økonomi og om hvor viktig bransjen er for den videre omstilling og vekst, sier informasjonsrådgiver Arvid Samland på Statsministerens kontor.

Erna Solberg og Jonas Gahr Støre i frokostmøte

STATSMINISTERDUELL: Finans Norge har invitert Jonas Gahr Støre (Ap) og Erna Solberg (H) til statsministerduell blant finansfolket.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Dessuten vil Solberg også trekke frem hvordan finansbransjen i lang tid har vært i front med å drive frem nye digitale løsninger, sier Samland.

Les også: Solberg hardt ut mot Støre

Les også: Nå er det Høyre som tåkeprater

Arbeiderpartiets presseavdeling opplyser at Støre vil fokusere på behovet om å få flere i arbeid, og hvordan landet skal håndtere innfasing av lavere oljeinntekter. Støre er også opptatt av digitalisering og velferdsteknologi.

Om det blir en heftig debatt ut av dette, gjenstår å se.

Digitalisering

Fokuset for konferansen ellers er unge i finans, digitalisering og finansnæringens rolle i omstillingen av Norge.

Finansminister Siv Jensen (Frp) og toppsjefen i DNB, Rune Bjerke er blant foredragsholderne, sammen med andre seniorer fra finans og yngre gründere, samt folk som arrangørene mener vil være morgendagens ledere.

Der skal de blant annet drøfte hvordan finansnæringen skal tiltrekke seg flere unge kloke digitale hoder som forhåpentlig vil tenke mer utradisjonelt enn dagens ledere, lover arrangørene.

Les også: Solberg reiser til Kina

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger