Morgan Andersen anmelder politiet

Mener politiet utleverte saksdokumenter i Piiroja-saken til Aftenpostens advokat.

Morgan Andersen

Tidligere Fredrikstad-direktør Morgan Andersen anmelder Østfold politidistrikt.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Tidligere Fredrikstad-direktør Morgan Andersen anmelder både Østfold politidistrikt og politiadvokaten som har jobbet med saken for å ha utlevert etterforskningsdokumentene i den såkalte Piiroja-saken til Aftenpostens advokat.

Andersens Advokat, Rune Gaustad, bekrefter at de onsdag sender anmeldelsen direkte til Spesialenheten for politisaker.

– I forbindelse med erstatningssaken som Morgan Andersen anla mot Aftenposten, ble samtlige dokumenter i den såkalte Piiroja-saken utlevert til Aftenposten på et tidspunkt lenge før saken var brakt inn for domstolene, forklarer Gaustad.

Grovt brudd på taushetsplikten

Advokaten sier til NRK at de kan dokumentere at dokumentene har blitt utlevert av politiadvokaten.

– Det er et grovt brudd på taushetsplikten.

Han legger vekt på at dette ikke er en hevnaksjon fra Andersens side.

– I den aktuelle Piiroja-saken er det et betydelig antall siktede personer, og disse dokumentene er det ikke anledning for politiet å utlevere uten at det er forelagt for dommer i en sak.

– Når man i tillegg leverer det ut til landets største avis, så blir det litt underlig. Da kan altså avisen skrive hva de vil om saken under dekket av ytringsfriheten. Da er man langt under det som vi oppfatter som rettssikkerhet, sier Gaustad.

Ikke gitt til Aftenposten som presseorgan

Aftenpostens advokat Jon Wessel-Aas, sier til NRK at det ikke er avisen som har mottatt dokumentene.

– Det er ikke helt korrekt fremstilt. På begjæring til Østfold politidistrikt, ble kopier av dokumentene utlevert til Aftenpostens prosessfullmektig, meg, til eventuell bruk i ærekrenkelsessøksmålet som Andersen har reist mot Aftenposten, sier han.

– Dokumentene er ikke gitt til Aftenposten som presseorgan, men beror hos meg, i Advokatfirmaet Bing Hodneland, og forvaltes i henhold til formålet med innsynsbegjæringen, sier Wessel-Aas videre.

Østfold politidistrikt ønsker ikke å kommentere saken.

Morgan Andersen har også saksøkt Aftenposten AS for drøyt 3,5 millioner kroner i forbindelse med en artikkel skrevet i kjølvannet av den såkalte Piiroja-saken.


AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger