Mor: – Jeg vil vite hvorfor vi ikke fikk beskjed tidligere

I slutten av januar avfyrte en av vaktene til prinsesse Ingrid Alexandra et skudd på skolen hun går på i Bærum. Først i dag ble elever og foreldre informert om hendelsen.

I januar ble det avfyrt et skudd fra vakter utenfor skolen. En amerikansk mor skulle ønske de fikk vite om dette før mars.

BEKYMRET: Connie Holder håper foreldrene får et tydelig svar på hvorfor det tok over en måned å informere dem om skuddhendelsen ved skolen.

– Det er mars nå. Om dette skjedde i januar, ville jeg likt å forstå om det var en forsinkelse i prosessen med å la oss få vite dette, eller dette noe de akkurat fant ut, sier amerikanske Connie Holder.

NRK møter henne utenfor Oslo internasjonale skole. Hun er her for å hente barna sine, som er elever ved skolen.

Det samme er prinsesse Ingrid Alexandra. Onsdag ble det kjent at det gikk av et skudd inne i vaktbua til prinsessens livvakter den 18. januar i år. Skuddet ble avfyrt med et uhell.

Rektor: Var aldri fare for elevene

Janecke Aarnæs - rektor ved Oslo internasjonale skole

INGEN FARE: Rektor Janecke Aarnæs sier at ingen elever ble berørt av hendelsen. Skuddet gikk av etter at første time hadde startet.

Foto: Simon Solheim / NRK

Rektor Janecke Aarnæs sier til NRK at det aldri var noen fare for elevene.

Jeg tenker dette først og fremst er uheldig for den som var involvert, sier Aarnæs.

Connie Holder skulle likevel ønske at de hadde fått vite om hendelsen tidligere.

– Jeg ble veldig overrasket, spesielt siden vi kommer fra USA hvor skyting er mer utbredt enn her, sier Holder.

– Skolen har vært veldig flinke med å oppdatere oss på sikkerheten tidligere. Jeg er glad for at skolen har informert oss nå, og håper det var så raskt som mulig.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Oslo internasjonale skole - vaktboda til DKP

HER SKJEDDE DET: Skuddet gikk av ved 08.50-tida den 18. januar inne i denne vaktbua på Oslo internasjonale skole på Bekkestua i Bærum.

Foto: Simon Solheim / NRK

Hendelsen etterforskes

NRK har fått en uttalelse om hendelen via mail fra Justis- og beredskapsdepartementet. Der skriver de:

«Departementet er orientert om hendelsen. Saken er under etterforskning av Spesialenheten for politisaker, og vi ønsker derfor ikke kommentere saken ytterligere.»

Liv Øyen, leder for Spesialenheten for politisakers avdeling i Øst-Norge, sier til NRK at de ikke vet når etterforskningen av hendelsen er ferdig.

NRK har vært i kontakt med Kongehuset, som opplyser at de er orientert om hendelsen, men de ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

SISTE NYTT

Siste meldinger