13-åringens mor sier ja til nye avhør etter begravelsen

Politiet på Gjøvik har innkalt moren til den 13 år gamle jenta som døde nyttårsaften til nye avhør, men familien har bedt om ro til etter begravelsen neste uke. Politiet vil også snakke med andre familiemedlemmer.

Moren til den avdøde 13-åringen forlater Gjøvik politistasjon

LØSLATT: Her forlater moren politistasjonen på Gjøvik etter fengslingsmøtet onsdag. Hun har sagt seg villig til nye avhør, men har bedt om fred til å planlegge datterens begravelse.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Ifølge politiet er det fortsatt mange ubesvarte spørsmål i den tragiske saken, spesielt rundt det som skjedde i timene før dødsfallet.

Moren til den 13 år gamle jenta sier hun er villig til å forklare seg på nytt for politiet, men først etter datterens begravelse.

Hun er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge, men nekter straffskyld. Moren forklarte onsdag i retten at hun har gjort alt for å hjelpe sin datter, men opplever at systemet har sviktet.

Skårderud: Sjelden med spiseforstyrrelser i så ung alder

Ønsker fred

I retten onsdag forklarte moren seg i over to timer om datteren.

– Moren vil gjerne å forklare seg igjen, men ikke før etter begravelsen neste uke, sier den siktede kvinnens forsvarer, Aasmund Olav Sandland, til NRK torsdag.

13-åringen skal etter det NRK kjenner til begraves tidlig i neste uke.

Også andre familiemedlemmer skal etter det NRK får opplyst avhøres rett over helgen. De har ikke plikt til å stille til avhør siden et familiemedlem er siktet og har så langt ikke ønsket å la seg avhøre.

– Vi ønsker avhør av mor og besteforeldre. Det forsøkte vi i går, både før og etter at hun ble løslatt, men ingen av dem ønsket det, sier påtalesjef Linn Hilde Fosso til NRK.

Hun sier politiet regner med at det skal løse seg.

Politiet er spesielt opptatt av å finne ut mer om hva som skjedde nyttårsaften og uka før. Under rettsmøtet onsdag brøt moren sammen da hun kom til forklaringen rundt hva som skjedde på nyttårsaften.

– Vi skjønner at man står overfor en person i krise, men det fratar ikke vedkommende for ansvaret. Jobben vår er å sikre rettssikkerheten til en avdød person, understreker Fosso.

Løslatt

Onsdag ble kvinnen i 40-årene løslatt av tingretten på Gjøvik.

Bakgrunn: Mer om denne saken her

Politiet ba om fire ukers varetektsfengsling av moren, men tingretten besluttet å løslate henne fordi faren for bevisforspillelse ikke er stor nok.

– Det er det eneste riktige at hun ble løslatt. Jeg vil anta at denne saken vil koke bort som straffesak mot henne etter hvert, sa Sandvold til NRK etter løslatelsen.

Onsdag kveld ble den siktede kvinnen kjørt tilbake til Oslo sammen med sin forsvarer.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger